Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

Φανταστείτε, ο δισεκατομμυριούχος ιδρυτής της Microsoft Μπιλ Γκέιτς ή ο ιδρυτής της Apple Στιβ Τζομπς να ήθελαν να γίνουν μέτοχοι μιας ελληνικής επενδυτικής εταιρίας ΑΕΠΕΥ και να γίνουν μέλη του διοικητικού συμβουλίου της...

Θα ήταν μια σημαντική διαφήμιση για τη χώρα και την οικονομία της γιατί θα λειτουργούσαν σαν κράχτες για την Ελλάδα σε μια δύσκολη περίοδο.

Όμως, μην κουράζεστε. Κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει ακόμη κι αν οι δύο Αμερικανοί επιχειρηματίες το ήθελαν. Όπως εξήγησε στη στήλη γνωστός τραπεζίτης, οι κ. Γκέιτς και Τζομπς δεν μπορούν να γίνουν μέλη μιας ΑΕΠΕΥ γιατί δεν πληρούν ορισμένους από τους κανόνες που επιβάλλει ο νόμος.

Πρώτον, δεν έχουν αντίγραφο ποινικού μητρώου. Κάτι τέτοιο είναι αδιανόητο στις ΗΠΑ, όπου είτε είσαι μέσα στο φρέσκο είτε είσαι καθαρός κι απ' έξω. «Δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα όπως το αντίγραφο ποινικού μητρώου στο εξωτερικό», τονίζει ο τραπεζίτης.

Δεύτερον, για να είσαι μέλος στο Δ.Σ. μιας ΑΕΠΕΥ θα πρέπει να διαθέτεις πανεπιστημιακό δίπλωμα, το οποίο θα πρέπει να έχει αναγνωριστεί από το (πρώην) ΔΙΚΑΤΣΑ, αν προέρχεται από πανεπιστήμιο της αλλοδαπής.

Ομως, ο κ. Γκέιτς και ο κ. Τζομπς δεν διαθέτουν τέτοιο πτυχίο και άρα δεν πληρούν τις προϋποθέσεις του ελληνικού νόμου. Θα συμφωνήσει λοιπόν η στήλη με τον τραπεζίτη που της επισήμανε τα ανωτέρω ότι όλα αυτά είναι παράλογα πράγματα που ταιριάζουν μόνο στον ελληνικό μικρόκοσμο...

 

18/12/2010 - Δημήτρης Κοντογιάννης / enet.gr

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;