Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

wikileaks app«Μπλόκο» και από το App Store!

Μια ανεπίσημη εφαρμογή για το iPhone και το iPad, η οποία έδινε πρόσβαση στα έγγραφα που αποκάλυψε το WikiLeaks, απομακρύνθηκε αιφνιδίως από το ηλεκτρονικό κατάστημα εφαρμογών της Apple.

Το «WikiLeaks App» πωλούνταν στο App Store από τις 17 Δεκεμβρίου για 1,99 δολάρια. Επέτρεπε στους χρήστες να διαβάζουν τα διαβαθμισμένα έγγραφα του Στέιτ Ντιπάρτμεντ αλλά και να παρακολουθούν το λογαριασμό του WikiLeaks στο Twitter.

Όπως αναφέρει  το γνωστό ιστολόγιο TechCrunch, η εφαρμογή απομακρύνθηκε την Τρίτη χωρίς να υπάρξει ανακοίνωση από την Apple.

Ο συντάκτης της ανάρτησης θεωρεί μάλιστα περίεργο το γεγονός ότι το WikiLeaks App είχε εμφανιστεί στο ηλεκτρονικό κατάστημα μιας και η Apple είναι ιδιαίτερα αυστηρή όσον αφορά την έγκριση των εφαρμογών που διατίθενται στο App Store.

Παραμένει πάντως ασαφές αν η επίμαχη εφαρμογή παραβιάζει κάποιον όρο της εταιρείας. Φαίνεται ωστόσο πιθανό ότι η Apple προσπαθεί να αποστασιοποιηθεί από το δικτυακό τόπο που έβγαλε στη φόρα τα άπλυτα του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών.

Μετά την αποκάλυψη των εγγράφων, μεγάλες εταιρείες όπως οι Amazon, PayPal, Mastercard, Visa και Bank of America αρνούνται να παρέχουν τις υπηρεσίες τους στο WikiLeaks. Λόγω της άρνησής τους δέχτηκαν άμεσα επιθέσεις από τους «χακτιβιστές» Anonymous, οι οποίοι υπερασπίζονται εθελοντικά τον αμφιλεγόμενο δικτυακό τοπο.

Τώρα, το Wikileaks δέχεται δωρέες μέσω της νεοσύστατης Flattr -μια υπηρεσία «μικρο-πληρωμών» που δημιούργησε ο συνιδρυτής του Pirate Bay Peter Sunde.

 

22/12/2010 - Newsroom ΔΟΛ

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;