Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )
musicdnaΈνα νέο φορμά αρχείων ήχου με την ονομασία MusicDNA παρουσιάστηκε από τον δημιουργό του MP3 με την προοπτική να γίνει το νέο στάνταρτ στις πωλήσεις ψηφιακής μουσικής.

Το νέο αρχείο προσφέρει επιπλέον πληροφορίες για κάθε τραγούδι, όπως στίχους, βιντεοκλίπ, εξώφυλλα άλμπουμ και άλλα στοιχεία τα οποία ενημερώνονται αυτόματα από το Διαδίκτυο.

Το MusicDNA αναπτύχθηκε από την εταιρεία Bach του Νορβηγού προγραμματιστή Ντάγκφιν Μπαχ που εφηύρε και τα αρχεία MP3.

Η εταιρεία του έχει εξασφαλίσει τη στήριξη του γερμανικού Ινστιτούτου Fraunhofer, το οποίο έχει την πατέντα για τον αλγόριθμο συμπίεσης του MP3, καθώς και ενός πρώην υψηλόβαθμου στελέχους της Sony Music Entertainment.

«Θέλουμε να φέρουμε πίσω στον τελικό χρήστη τη συνολική συναισθηματική εμπειρία της μουσικής. Πιστεύουμε πως χάθηκε κατά τη μετάβαση στην ψηφιακή εποχή» σχολίασε στο πρακτορείο Reuters ο διευθύνων σύμβουλος της Bach Στέφαν Κόλμαγιερ.

Η εταιρεία έχει ήδη ξεκινήσει επαφές με τη δισκογραφική βιομηχανία, με την ελπίδα ότι τo MusicDΝΑ θα αποτελέσει κίνητρο κατά της διαδικτυακής πειρατείας -τα παράνομα αρχεία δεν θα κατεβάζουν αυτόματα πληροφορίες για τα τραγούδια,

Τα αρχεία θα παίζουν πάντως σε οποιοδήποτε πρόγραμμα αναπαραγωγής αλλά και στο ειδικό MusicDNA player.

Το νέο φορμά αναμένεται να παρουσιαστεί την άνοιξη σε μορφή beta και το καλοκαίρι στην τελική, εμπορική του μορφή.

 

ndigital.in.gr με πληροφορίες από Reuters

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;