Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

Zuckerberg in ChinaΟ ιδρυτής του Facebook, Μαρκ Ζάκερμπεργκ επισκέφθηκε τα γραφεία της Sina Corp. στο Πεκίνο, συνεχίζοντας έτσι την τουρνέ του στις μεγαλύτερες εταιρείες της Κίνας.

Ο Ζάκερμπεργκ είχε μία συζήτηση με τον CEO της Sina Corp., Charles Chao, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου της επιχείρησης Liu Qi. Ο νεαρός μεγιστάνας φαίνεται να συζήτησε για το μέλλον της παροχής "microblogging" από την Sina.

Η επίσκεψη στην εν λόγω εταιρεία γίνεται μετά την ξενάγησή του στην Baidu Inc. -την μεγαλύτερη μηχανή αναζήτησης στην Κίνα (μεγαλύτερη και από την Google!)-, μία ακόμα τεράστια επιχείρηση που εδρεύει στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας.  

Βεβαίως, από  τη μεριά του ο νεαρός Μαρκ αρνήθηκε τα πάντα, λέγοντας απλά "είμαι σε διακοπές"!

Η Sina αναμένεται να προσθέσει διαφημίσεις στην ιστοσελίδα της Weibo, η οποία παρέχει ίδιες ή παρόμοιες υπηρεσίες με το Twitter.

Αξιόλογο είναι  και το γεγονός πως το Facebook έχει απαγορευτεί από την κυβέρνηση εδώ και πάνω από ένα χρόνο. Η εν λόγω κυβέρνηση συνηθίζει να μπλοκάρει ιστοσελίδες που έχουν σχέση με την πορνογραφία και τον τζόγο, ή απλά κριτικάρουν τη διακυβέρνηση του κομουνιστικού καθεστώτος.

Φανερές οι προθέσεις  του Ζάκερμπεργκ να βρει το παραθυράκι που ζητούσε για να εισέλθει στην τεράστια αυτή αγορά που προσφέρει απλόχερα η ολοένα και αναπτυσσόμενη Κίνα...

 

21/12/2010 - protothema.gr με πηγή από bloomberg.com

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;