Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

Σε ποιό τεταρτημόριο ταιριάζει η επικοινωνία που θέλω να κάνω;Μόλις το έστειλα το SMS κατάλαβα το λάθος  μου. Αφού ήταν θέμα δουλειάς, αν και φίλος μου, δεν έπρεπε να τον ενοχλήσω Κυριακάτικα. Το email της δουλειάς το αντιμετωπίζει όταν έχει όρεξη για δουλειά καλύτερα να το είχε στείλει εκεί. Τώρα ποιός ξέρει που και πως του διακόπτω τον ειρμό από την ημέρα χαλάρωσής του. Πριν καν ξεκινήσουμε να στέλνουμε ένα μήνυμα πρέπει να σκεφτόμαστε τέτοιους παράγοντες.

Οι κανόνες μου στο θέμα για να προσπαθήσω να τους τηρώ περισσότερο! To SMS είναι καλύτερο όταν:

  1. Είναι σύντομο και απλό το ερώτημα. (Μόλις δείτε ότι ξεμένετε από χαρακτήρες στο SMS μάλλον είναι το λάθος μέσο).

  2. Απαιτείται άμεση απάντηση αλλά όχι τόσο άμεση όσο ένα τηλεφώνημα.

  3. Απευθύνεσαι σε ντροπαλούς ή ευθυνόφοβους ανθρώπους. Αυτοί με email το παίρνουν υπερβολικά σοβαρά και από το τηλέφωνο δεν εκφράζονται. Με SMS ή chat συχνά είναι πιο ανοιχτοί.

  4. Χρειάζεται να επικοινωνήσεις με κάποιον ενώ γίνεται κάτι άλλο (π.χ. σε μια συνάντηση) χωρίς να πολυφαίνεται. Για τον ίδιο λόγο χρησιμοποιείται και το Twitter πολλές φορές.

  5. Δεν εμπιστευόμαστε ότι ο άλλος θα θυμηθεί (ή ότι θα κάνει ότι δεν θυμάται!) αυτό που θέλουμε να επικοινωνήσουμε. Είτε επειδή έχει Αλτσχάιμερ ή επειδή είναι πονηρός.

Αν δεν συντρέχουν κάποιοι από τους παραπάνω  λόγους, τότε μάλλον κάποιο άλλο μέσο είναι καλύτερη επιλογή. Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα κατηγορία βρίσκω την τρίτη στην παραπάνω λίστα. Πολλές φορές όταν μια ομάδα αποφασίζει μέσα από ηλεκτρονική συνάντηση είναι αποφορτισμένη από εγωϊσμούς και συγκεντρώνεται καλύτερα στην ουσία του προβλήματος.

 

20/12/2010 - alexanderchalkidis.com

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;