Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

SMSΤην προτίμησή τους εκδηλώνουν οι σύγχρονοι νέοι στα γραπτά μηνύματα SMS και στα προγράμματα chat, που απειλούν τώρα να επισκιάσουν τα email, όπως έκαναν ήδη και για τις φωνητικές τηλεφωνικές κλήσεις.

Μεγάλες εταιρίες του Διαδικτύου, όπως η Facebook, δημιουργούν τώρα δικά τους προγράμματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, με στόχο την άμεση ικανοποίηση των χρηστών. Το πρόβλημα με τα email, λένε οι νέοι, έχει να κάνει με την περίπλοκη και χρονοβόρα διαδικασία ταυτοποίησης σε ειδική ιστοσελίδα και τη δυσκολία της αποστολής ενός απλού μηνύματος. Η 17χρονη Λένα Τζένι από το Κουπερτίνο της Καλιφόρνια εξηγεί: «Το email είναι ξεπερασμένο και αργό. Με τα μηνύματα SMS μπορεί να έχω λάβει απάντηση, προτού ακόμη κλείσω το κινητό μου».

Αυτή την κατηγορία πληθυσμού έχει βάλει στο στόχαστρό της η ιστοσελίδα Facebook, που αποφάσισε να καταργήσει την επικεφαλίδα «θέματος» στα μηνύματά της, τη δυνατότητα πρόσθεσης νέων διευθύνσεων κοινοποίησης (cc και bcc), ορίζοντας μάλιστα ότι το πλήκτρο «enter» θα λειτουργεί ως κουμπί αποστολή και όχι ως εντολή παραγράφου στο κείμενο, όπως γίνεται σήμερα στα email. «Το μέλλον των μηνυμάτων βρίσκεται στην ταχύτητα την ευκολία και την αμεσότητα. Το μέσον δεν πρέπει να είναι το μήνυμα. Το μήνυμα είναι αυθύπαρκτο και σημαντικό από μόνο του», λέει ο επικεφαλής τεχνολογίας της Facebook Αντριου Μπόσγουερθ.

Τα στοιχεία επιβεβαιώνουν τις παραπάνω εκτιμήσεις. Ο αριθμός επισκεπτών στις μεγαλύτερες ιστοσελίδες email υποχωρεί διαρκώς, με το ποσοστό μείωσης να φθάνει το 18% για τους χρήστες ηλικίας 12 με 17 ετών. Την ίδια στιγμή, η υποχώρηση αυτή δεν συνεπάγεται γενικότερη στροφή μακριά από τις ηλεκτρονικές τηλεπικοινωνίες, όπως δείχνει η άνοδος της χρήσης συστημάτων άμεσης επικοινωνίας, όπως τα SMS, τα Chat και το IM της Facebook.

Οπως αναμενόταν, ορισμένοι δυσανασχετούν με τις ανορθόγραφες συντμήσεις των SMS, που δεν μπορούν να εκφράσουν βαθύτερες σκέψεις και συναισθήματα. Οι ταχύτατες αλλαγές κάνουν ακόμη και μερικούς 20άρηδες να νιώθουν γέροι και αποκομμένοι από τις τεχνολογικές εξελίξεις, καθώς προτιμούν να χρησιμοποιούν σημεία στίξης και σωστή ορθογραφία στα SMS, σε αντίθεση από τους νεότερούς τους.

 

21/12/2010 - kathimerini.gr με στοιχεία από The New York Times

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;