Διαφήμιση
( 1 ψήφος )

megaupload logoΜέσα από μία αναφορά που ήρθε στη δημοσιότητα, οι εταιρείες RIAA και MPAA, βρίσκονται σε συζητήσεις με την Mastercard και πιθανώς με άλλες εταιρείες που εκδίδουν πιστωτικές κάρτες με σκοπό να εμποδίσουν τις πληρωμές σε ιστοσελίδες διαμοιρασμού περιεχομένου με πρώτο να αναφέρεται το MegaUpload.

Σύμφωνα με τους νόμους των Ηνωμένων Πολιτειών, δεν υπάρχει κάποια παρατυπία στη λειτουργία ιστοσελίδων διαμοιρασμού περιεχομένου. Παρόλα αυτά, φαίνεται ότι οι εταιρείες προστασίας πνευματικών δικαιωμάτων δεν υποχωρούν και επισημαίνουν ότι είναι παράνομο να πληρώνονται οι ιστοσελίδες για να διαμοιράζουν πειρατικό υλικό. Σε δηλώσεις του, στέλεχος της RIAA συγχαίρει τη Mastercard για τη συνεργασία τους και αισιοδοξεί για θετική έκβαση της υπόθεσης.

Από τη μεριά του, το MegaUpload απαντά με καυστικές δηλώσεις, όπως ότι «δεν είναι δυνατόν εταιρείες που διαχειρίζονται τις πληρωμές να γίνουν οι νομοθέτες της δεκαετίας. Είναι εκλεγμένες κυβερνήσεις για να αποφασίζουν το σωστό και το λάθος; Τα ψηφοδέλτια θα αντικατασταθούν από μία πιστωτική κάρτα; Παρακολουθούμε με ενδιαφέρον τις εξελίξεις, αν και το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων της ιστοσελίδας μας προέρχεται από διαφημίσεις και οι επιπτώσεις για την εταιρεία θα είναι περιορισμένες...»

Τις επόμενες εβδομάδες αναμένουμε εξελίξεις σχετικά με το θέμα με το ενδιαφέρον να εστιάζεται στις συζητήσεις μεταξύ RIAA, Mastercard και MegaUpload καθώς και το ποιοι θα είναι οι «νικητές» ή «χαμένοι» της υπόθεσης.

 

26/12/2010 - dimitris2006 / insomnia.gr με πληροφορίες από zeropaid.com

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;