Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

Violent videogames...Οι κατασκευαστές βιντεοπαιχνιδιών αφήνουν πίσω τους ένα «αναιμικό» 2010 και αναμένουν ανάπτυξη το 2011, με τις ελπίδες τους να βασίζονται στα tablets, τα smartphones και τα κοινωνικά δίκτυα.

Η ραγδαία εξάπλωση παιχνιδιών για κινητά, όπως το «Infinity Blade» για το iPhone και το «Angry Birds» για το Android έφερε νέους καταναλωτές σε αυτήν την αγορά. Την ίδια ώρα, η εταιρεία Zynga κατάφερε να κερδοφορήσει παρουσιάζοντας στα κοινωνικά δίκτυα παιχνίδια όπως τα «Cityville» και «Farmville». «Πριν εξετάζαμε τον τρόπο με τον οποίο θα δημιουργούσαμε παιχνίδια για κοινωνικά δίκτυα. Τώρα εξετάζουμε το πώς θα τα αναπτύξουμε», ανέφερε ο Μαρκ Σκαγκς, αντιπρόεδρος της εταιρείας. Όπως υποστήριξε, «η επόμενη γενιά παιχνιδιών στο Facebook θα έχει βαθύτερο gameplay, θα είναι πιο προσεγμένα και θα δίνουν μεγαλύτερη βαρύτητα στην κοινωνικότητα».

Οι «μεγάλοι» παίκτες στη βιομηχανία των βιντεοπαιχνιδιών αναμένουν αύξηση εσόδων το 2011, προερχόμενη από το κατέβασμα περιεχομένου από το Διαδίκτυο, παιχνίδια κινητών αλλά και οικονομικές μικρο-συναλλαγές μέσα στα παιχνίδια. Παράλληλα, τον Ιανουάριο, εταιρείες όπως η Samsung, η Verizon, και άλλες θα παρουσιάσουν στη Διεθνή Έκθεση CES 2011 (Consumer Electronic Show), στο Λας Βέγκας, τα νέα smartphones αλλά και τα νέα tablets, γεγονός που θα δώσει ακόμη μεγαλύτερη έκταση στις πλατφόρμες βιντεοπαιχνιδιών και αύξηση του καταναλωτικού κοινού.

Σύμφωνα με τον Μάικλ Κάι, επικεφαλής έρευνας της εταιρείας Interpret, το 52% των κατόχων iPad και άλλων tablets, παίζουν παιχνίδια στις συσκευές τους. Ταυτόχρονα, σύμφωνα με τον Τζέσε Σελ, καθηγητή τεχνολογίας ψυχαγωγίας στο Πανεπιστήμιο Κάρνεγκι Μέλον, «νομίζω ότι μία από τις σημαντικότερες τάσεις το 2011 θα είναι τα ψηφιακά παιχνίδια για πολλές πλατφόρμες. Η ψυχαγωγική τους εμπειρία δεν θα βασίζεται, για παράδειγμα, μόνο σε μία κονσόλα αλλά θα συνεχίζεται στην τηλεόραση, στο κινητό, τον υπολογιστή, τα κοινωνικά δίκτυα. Όσο αυτές οι τεχνολογίες εισβάλλουν όλο και περισσότερο στη ζωή μας, τόσο η χρήση των παιχνιδιών θα εμπλουτίζεται και θα συνεχίζεται από τη μία πλατφόρμα στην άλλη».

Επίσης, η έλευση της τρισδιάστατης απεικόνισης στις οθόνες, είχε ως αποτέλεσμα έσοδα 1 δις. δολάρια για τον τίτλο «Black Ops» της Activision Blizzard, ο οποίος υποστηρίζει αυτή τη νέα τεχνολογία. Ακόμη περισσότεροι 3D τίτλοι παιχνιδιών αναμένονται να παρουσιαστούν στην έκθεση CES. Από την άλλη, η Nintendo θα παρουσιάσει την 3D φορητή συσκευή της, η Sony το Playstation Move και η Microsoft το Kinect.

 

29/12/2010 - kathimerini.gr με πληροφορίες από Reuters

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;