Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

USB3 SSD DriveΤο USB 3.0 και οι δίσκοι SSD (solid state drive) είναι δύο από τις τεχνολογίες που αναμένεται να παρουσιάσουν μεγάλη ανάπτυξη μέσα στο 2011 και να αλλάξουν τα δεδομένα στο χώρο της αποθήκευσης και της διακίνησης δεδομένων, σύμφωνα με την άποψη της Kingston, μίας από τις μεγαλύτερες εταιρείες στο χώρο των προϊόντων μνήμης.

Σύμφωνα με τον Τζον Του, προέδρο της Kingston, το 2010 η τεχνολογία SSD έφτασε σε σημείο καμπής εξαιτίας της ευρείας αποδοχής από τους χρήστες, που οδήγησε σε ραγδαίες μειώσεις του κόστους ανά Gigabyte.

Αναμένουμε πως η τάση αυτή θα συνεχιστεί και το 2011, καθώς οι επιχειρήσεις υιοθετούν τους SSDs ως λύση αναβάθμισης των εταιρικών συστημάτων για να επιμηκύνουν τον κύκλο ζωής τους.

Από την άλλη πλευρά, το USB 3.0 με μέχρι και δέκα φορές υψηλότερη ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων σε σχέση με το 2.0, αποδεικνύει πως το USB είναι πλέον μια βιώσιμη λύση εξωτερικής αποθήκευσης δεδομένων.

Σύμφωνα με την Kingston, το 2011 θα υπάρξει μία πληθώρα μητρικών που θα υποστηρίζουν το USB 3.0, κάτι που θα οδηγήσει στην ακόμη μεγαλύτερη διάδοση των USB 3.0 συσκευών ως το εξωτερικό μέσο αποθήκευσης και backup μεγάλου όγκου δεδομένων.

 

30/12/2010 - imerisia.gr

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;