Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )
skype iphoneΗ νέα έκδοση της εφαρμογής Skype επιτρέπει στους χρήστες του iPhone, του iPod Touch και του iPad να δέχονται και να πραγματοποιούν βιντεοκλήσεις μέσω ασύρματου δικτύου ή δικτύου κινητής τηλεφωνίας.

Η νέα εφαρμογή, θα είναι διαθέσιμη μέσω του iTunes ή του App Store και θα συνεργάζεται καλύτερα με το iPhone 4, καθώς είναι μόνη συσκευή που διαθέτει κάμερα στην μπροστινη όψη.

Οι χρήστες του iPhone 3GS και του iPod Touch θα μπορούν να δέχονται βιντεοκλήσεις, αν και ο συνομιλητής τους δεν θα μπορεί να τους βλέπει. Στην περίπτωση του iPad, που υποστηρίζει δίκτυα κινητής τηλεφωνίας, οι βιντεοκλήσεις μπορούν να πραγματοποιούνται και μέσω 3G.

Το iPhone 4 προσφέρει τη λειτουργία FaceTime για βιντεοκλήσεις, η οποία όμως λειτουργεί προς το παρόν μόνο σε δίκτυα Wi-Fi.

Βιντεοκλήσεις κινητής τηλεφωνίας προσφέρουν και άλλες εφαρμογές για το iPhone, όπως οι Fring και Tango, οι οποίες όμως δεν είναι τόσο δημοφιλείς όσο το Skype.

Σημειώνεται ότι κατά μέσο όρο, 124 εκατομμύρια χρήστες σε όλο τον κόσμο χρησιμοποιούν κάθε μήνα το Skype, ενώ ο συνολικός αριθμός των εγγεγραμμένων χρηστών είναι τέσσερις φορές μεγαλύτερος.

Οι κλήσεις μεταξύ χρηστών του Skype προσφέρονται δωρεάν, ενώ για τις κλήσεις από τον υπολογιστή σε σταθερά ή κινητά τηλέφωνα ισχύουν χαμηλές χρεώσεις.

Η νέα εφαρμογή «λανσάρεται» περίπου μια εβδομάδα μετά το 24ωρο «μπλακάουτ» στις υπηρεσίες του Skype, λόγω προβλημάτων στους διακομιστές της εταιρείας και λαθών στο λογισμικό Skype για Windows.

 

30/12/2010 - tovima.gr

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;