Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

fit on tvΠοιος είπε ότι τα βιντεοπαιχνίδια µόνο παχαίνουν; Οι εποχές που οι gamers ήταν κολληµένοι στην οθόνη του υπολογιστή ή της τηλεόρασης µε πατατάκια, µπίρες και αναψυκτικά έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Πλέον, οι παιχνιδοµηχανές νέας γενιάς επιτρέπουν σε µικρούς και µεγάλους να σηκωθούν από τον καναπέ. Και επιπλέον µε ειδικά παιχνίδια παίζουν τον ρόλο του προσωπικού γυµναστή, δίνοντας συµβουλές για την καλύτερη δυνατή φυσική κατάσταση. Με εξελιγµένους αισθητήρες µετρούν την κάθε κίνηση που κάνει ο παίκτης, τον διορθώνουν στα όποια λάθη του και υπολογίζουν τις θερµίδες που καίει σε κάθε άσκηση.

Μάλιστα, τα συστήµατα είναι τόσο εξελιγµένα, ώστε να µπορούν να µετρούν το σωµατικό βάρος αλλά και τους παλµούς της καρδιάς σε κάθε άσκηση, ενώ παράλληλα ο κάθε ενδιαφερόµενος µπορεί να προγραµµατίσει το δικό του σετ γυµναστικής ανάλογα µε τις ανάγκες του, να βάλει στόχους και να δει την πρόοδό του στη διάρκεια του χρόνου.

Ο πρώτος διδάξας
Το πρώτο παιχνίδι που ουσιαστικά «άνοιξε τον δρόµο» στη γυµναστική κατ’ οίκον ήταν το Wii Fit. Αξιοποιώντας τη δυνατότητα της παιχνιδοµηχανής Wii της Nintendo να «διαβάζει» τις κινήσεις του σώµατος και µε µια ειδική επιφάνεια-σανίδα (Balance Board) πάνω στην οποία κινείται ο παίκτης, προσοµοιώνει πλήρως ένα πρόγραµµα γυµναστικής και γιόγκα. Πλέον, η συνέχεια του παιχνιδιού, το Wii Fit Plus, έρχεται µε µε πολλές νέες λειτουργίες και προσθήκες µετατρέποντας το καθιστικό σε χώρο γυµναστικής. Συγκεκριµένα, στα πλαίσια του παιχνιδιού µπορείτε να κάνετε καθηµερινά τεστ, τα οποία αξιολογούν το βάρος σας σε σχέση µε το ύψος και σας δείχνουν πόσο καλή είναι η φυσική σας κατάσταση. Το παιχνίδι υποστηρίζει τέσσερις κατηγορίες φυσικής κατάστασης, οι οποίες µάλιστα έχουν έχουν εµπλουτιστεί σε σχέση µετο παρελθόν: ασκήσεις aerobic, συντήρηση µυών, θέσεις yoga και παιχνίδια ισορροπίας. Μεταξύ άλλων µπορείτε να χρησιµοποιήσετε το Balance Board µε µια πληθώρα τρόπων, κάνοντας για παράδειγµα ασκήσεις Skateboarding και Kung Fu. Παράλληλα, µπορείτε να προσαρµόσετε τοπρόγραµµα ασκήσεων στις δικές ανάγκες και να διαλέξτε ανάµεσα σε 20λεπτες, 30λεπτες ή 40λεπτες ασκήσεις, ανάλογα µε τον χρόνο που διαθέτετε. Τέλος, το παιχνίδι σάς επιτρέπει να διαλέξετε ανάµεσα σε ειδικές ασκήσεις που επικεντρώνονται στις προσωπικές σας ανάγκες ή ακόµα και στην εκγύµναση συγκεκριµένων σηµείων.

Η νέα άφιξη
Η απάντηση δεν άργησε να έρθει, αυτή τη φορά από τη Microsoft και την Electronic Arts. Η πρώτη ξεκίνησε να διαθέτει στην αγορά τον αισθητήρα Kinect για την παιχνιδοµηχανή της X-Box 360, ο οποίος µε ειδικές κάµερες «διαβάζει» τις κινήσεις του παίκτη στον χώρο χωρίς να απαιτείται χειριστήριο. Και η δεύτερη διέθεσε στην αγορά το παιχνίδι EA Sports Active 2, το οποίο περιλαµβάνει µια σειρά από ασκήσεις και προσοµοιώσεις δηµοφιλών αθληµάτων, βοηθώντας τους παίκτες να γυµναστούν καθώς διασκεδάζουν.

Μάλιστα, η εταιρεία πηγαίνει τη διαδικασία ένα βήµα πιο µπροστά, καθώς διαθέτει το Total Body Tracking, ένα νέο ασύρµατο σύστηµα ελέγχου µε την απλή προσαρµογή δύο αισθητήρων, ενός στο πόδι κι ενός στο χέρι, που παρέχει πλήρη ελευθερία κινήσεων ενώ κάνετε τις ασκήσεις.

Επιπλέον, παρέχει ένα µικρό και διακριτικό παλµογράφο (Heart Rate Monitor) που παρακολουθεί συνεχώς τον ρυθµό της καρδιάς σας, µε σκοπό να προσαρµόζετε τον ρυθµό σας σύµφωνα µε τις ανάγκες της άσκησης, αλλά και να βελτιώσετε την απόδοσή σας µε την πάροδο του χρόνου.

Επιπλέον, αν δεν θέλετε να γυµνάζεστε µόνοι σας και έχετε έντονο το αίσθηµα του ανταγωνισµού, µπορείτε να παρακολουθήσετε την πρόοδό σας στο διαδίκτυο µέσω της παγκόσµιας κοινότητας EA Sports Active online. Επίσης, το παιχνίδι σάς δίνει τη δυνατότητα να δηµιουργήσετε το δικό σας πρόγραµµα εκγύµνασης µε πάνω από 70 διαφορετικές ασκήσεις και δραστηριότητες που µπορείτε να επιλέξετε. Τέλος, σας επιτρέπει να προετοιµάσετε το σώµα σας για το πρόγραµµα 9 εβδοµάδων µε προοδευτική εξάσκηση και ναδείτεαπτά αποτελέσµατα καθώς προχωράτε.

 

04/01/2011 - ndigital @ tanea.gr

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;