Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

http://assets.in.gr/dGenesis/assets/Content5/Photo/1099064_b.jpg
Σε κλοιό λογοκρισίας ζουν οι εκατοντάδες εκατομμύρια Κινέζοι χρήστες

Εν μέσω της σινο-αμερικανικής διένεξης για τις επιθέσεις σε ακτιβιστές χρήστες της Google, τουλάχιστον πέντε οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Κίνα δέχονται τις τελευταίες ημέρες σαρωτικές επιθέσεις στους δικτυακούς τόπους τους.

Το Chinese Human Rights Defenders, ένα δίκτυο Κινέζων και ξένων ακτιβιστών, ανακοίνωσε ότι οι κυβερνοεπιθέσεις εναντίον του δικτυακού τόπου του ξεκίνησε το Σάββατο και συνεχίστηκε για περίπου 14 ώρες.

Οι επιθέσεις ακολούθησαν την τακτική DoS (Denial of Service), δηλαδή υπερφόρτωσαν το σύστημα με αλλεπάλληλα αιτήματα σύνδεσης. «Οι επιθέσεις παρέλυσαν το δικτυακό τόπο του CHRD εξαντλώντας τους πόρους του διακομιστή» αναφέρει η ανακοίνωση που αναμεταδίδεται από το πρακτορείο AFP.

Ο πάροχος διαδικτυακών υπηρεσιών της οργάνωσης έκανε λόγο για την «πλέον δριμεία» επίθεση που έχει δεχτεί μέχρι σήμερα.

Όπως ανακοίνωσε το δίκτυο CHRD, οι άγνωστοι χάκερ έβαλαν επίσης στο στόχαστρο τους δικτυακούς τόπους Canyu, Rights and Livelihood Watch και New Century News, οι οποίοι προσφέρουν ενημέρωση για θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, καθώς και το Independent Chinese Pen, ένα σύλλογο συγγραφέων.

Το δίκτυο CHRD ανέφερε ότι η προέλευση των επιθέσεων δεν έχει διευκρινιστεί, οι υποψίες όμως στρέφονται κατά της κινεζικής κυβέρνησης.

Το Πεκίνο επικρίνεται συχνά για την εκτεταμένη κρατική λογοκρισία στο Διαδίκτυο και έχει κατηγορηθεί επανειλημμένα για κυβερνοεπιθέσεις εναντίον ξένων κυβερνήσεων.

Το τελευταίο επεισόδιο έρχεται λίγες εβδομάδες μετά την ανακοίνωση της Google ότι χάκερ από την Κίνα επιτέθηκαν σε χρήστες του Gmail που μάχονται για τα ανθρώπινα δικαιώματα, αλλά σε σε τουλάχιστον 20 ακόμα αμερικανικές υπηρεσίες.

Η εταιρεία δήλωσε ότι δεν είναι πια διατεθειμένη να λογοκρίνει τα αποτελέσματα στη μηχανή Google.cn, ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι πρέπει να αποχωρήσει από τη χώρα.

Το Πεκίνο αρνήθηκε τις κατηγορίες, ωστόσο το Στέιτ Ντιπάρτμεντ απαιτεί εξηγήσεις.

 

26/01/2010 - Newsroom ΔΟΛ

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;