Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

Qik IconΣτην εξαγορά του Qik, μιας υπηρεσίας παροχής βίντεο streaming, προχώρησε το Skype. Το Qik επιτρέπει στους χρήστες να πραγματοποιούν βιντεοκλήσεις σε μια ευρεία γκάμα τηλεφώνων, καθώς επίσης να ηχογραφούν και να μοιράζονται βίντεο μέσω e-mail, SMS, Twitter, Facebook, YouTube και άλλων πλατφόρμων.

Την ίδια στιγμή, θέμα χρόνου φαίνεται πως είναι η επίσημη ανακοίνωση της προσθήκης βιντεοκλήσεων σε συσκευές με Android. Αγγελιοφόρος της είδησης μάλιστα δεν ήταν το Skype αλλά η Nvidia, που στην επίσημη συνέντευξη τύπου που πραγματοποίησε στα πλαίσια της έκθεσης CES 2011 έκανε επίδειξη της βιντεοκλήσης μέσω Skype σε ένα tablet που «φορούσε» έναν διπύρηνο επεξεργαστή της και έτρεχε Android.

Από την άλλη, οι φήμες για την εξαγορά της Qik είχαν ξεκινήσει από νωρίς και δεν άργησαν να επιβεβαιωθούν με την επίσημη ανακοίνωση από την πλευρά του Skype. Το ποσό της εξαγοράς δεν ανακοινώθηκε επίσημα, το Business Insider ωστόσο κάνει λόγο για ένα συνολικό ποσό της τάξης των 150 εκατομμυρίων δολαρίων.

 

06/01/2011 - gsarig / insomnia.gr με πηγή από mashable.com

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;