Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

nvidia cpuΗ Nvidia ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να κατασκευάσει υψηλής απόδοσης επεξεργαστές βασισμένους στην αρχιτεκτονική ARM για προσωπικούς υπολογιστές μέχρι servers, workstations και supercomputers. Με άλλα λόγια, θα δούμε σύντομα Nvidia επεξεργαστή ο οποίος θα υποστηρίζει ARM instruction set το οποίο θα είναι πλήρως ενσωματωμένο στο ίδιο chip.

H εταιρεία απέκτησε τα δικαιώματα να αναπτύξει τους δικούς της πυρήνες επεξεργασίας βασισμένους στην μελλοντική αρχιτεκτονική της ARM και επιπλέον κατοχύρωσε την άδεια υλοποίησης ώστε να χρησιμοποιήσει τον Cortex-A15 στις επόμενες γενιές των επεξεργαστών Tegra. Η συγκεκριμένη ανακοίνωση έρχεται μετά από την ανακοίνωση της Microsoft ότι τα επερχόμενα Windows 8 θα υποστηρίζουν ARM αρχιτεκτονική. Η ανακοίνωση αναφέρει συγκεκριμένα τρεις ARM συνεργάτες: την Qualcomm, την Texas Instruments και την πρόσφατα εισαχθείσα Nvidia.

"Η ARM είναι η πιο γρήγορα αναπτυσσόμενη αρχιτεκτονική CPU στην ιστορία", είπε ο Jen-Hsun Huang, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Nvidia. "Αυτό σηματοδοτεί την έναρξη μιας νέας εποχής όπου το Internet θα είναι παντού και κάθε συσκευή θα παρέχει άμεση πρόσβαση στο διαδίκτυο με την χρήση προηγμένων επεξεργαστικών πυρήνων και ισχυρών λειτουργικών συστημάτων. Η διεισδυτικότητα της ARM και το ανοιχτό επιχειρηματικό μοντέλο την καθιστούν την τέλεια αρχιτεκτονική για την νέα εποχή. Με το Project Denver, σχεδιάζουμε έναν ARM επεξεργαστή υψηλής απόδοσης με την προσθήκη δυνατών πυρήνων επεξεργασίας γραφικών ευελπιστούμε να δημιουργήσουμε μια νέα κατηγορία επεξεργαστή".

 

06/01/2011 - mouse potato / adslgr.com με πηγή από techspot.com

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;