Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

net neutralityΗ επιτροπή τηλεπικοινωνιών των ΗΠΑ εχει προβεί σε δημόσια προκύρηξη μέσω διαδικτύου υλοποίησης ενός προγράμματος που θα μπορεί να κάνει διάγνωση εαν καταστρατηγείται η διαδικτυακή ουδετερότητα (net neutrality) απο τον εκάστοτε πάροχο.

Η προσπάθεια γίνεται να προσελκηθούν εθελοντές (βλ. αμισθί) προκειμένου να γίνει το έργο αυτό όχι μόνο να είναι χωρίς κόστος, αλλά να είναι και με κώδικα που θαναι ορατός και ελεγχόμενος απο όλους τους ενδιαφερόμενους, απαραίτητο στοιχείο για μια τέτοιου είδους ενέργεια ώστε να μην υπάρχουν υπόνοιες για "κρυφές" ατζέντες...

Εκπρόσωπος του FCC είπε ότι το "project" αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι οι πάροχοι θα διώκονται, απλά θα γνωστοποιείται εαν καταστρατηγούν την ουδετερότητα του διαδικτύου, με σκοπο η ίδια η αγορά, οι πελάτες δηλαδή, να "τιμωρήσουν" τους "κακους" ISP, ή να επιβραβεύσουν τους καλούς επιλέγοντάς τους.

Μάλιστα για τους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα, αντί αμοιβής μπορεί να δωθούν ηθικά ανταλλάγματα, όπως αναφορες στην ιστοσελίδα της FCC, επίσκεψη στα γραφεία τους και δωρεάν εισιτήρια στην Ουάσινγκτον.

 

07/01/2011 - anon / adslgr.com me πηγή από arstechnica.com

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;