Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

Intel AppUpH Intel αγκαλιάζει τον νέο τρόπο διάθεσης εφαρμογών μέσω των λεγόμενων App Store, τον οποίο εγκαινίασε πρώτη η Apple με το AppStore για το iPhone και ξεκινά το δικό της «εμπορικό κέντρο εφαρμογών» για netbook με Atom, το οποίο στο μέλλον θα αφορά και smartphones, τηλεοράσεις και άλλες συσκευές με Intel Inside και Windows ή το ανοικτό Moblin. Ο διευθύνων σύμβουλος της Intel, Paul Otellini μίλησε για αυτό επί σκηνής στην μεγαλύτερη έκθεση ηλεκτρονικών που διεξάγεται αυτές τις ημέρες στο Λας Βέγκας.

To Intel AppUp φιλοξενεί εφαρμογές, δωρεάν και επί πληρωμή, ειδικά σχεδιασμένες για netbook με Intel Atom που φέρουν Windows ή το ανοικτό Moblin. Στο μέλλον, το κατάστημα θα εμπλουτιστεί με εφαρμογές για τις μεγάλες κατηγορίες συσκευών χειρός με CE, τα smartphones, τηλεοράσεις και άλλες συσκευές βασισμένες σε επεξεργαστές της Intel.

Ο Πολ Οτελίνι αναφέρθηκε στην ενθουσιώδη υποδοχή του καταστήματός της, φέροντας ως απόδειξη ότι μέσα σε 30 μόλις ημέρες 7.000 προγραμματιστές δήλωσαν συμμετοχή στο σχετικό πρόγραμμα, κατέβασαν το απαραίτητο starter kit και ταχύτατα υπέβαλαν για έγκριση προς διάθεση περί τις 350 εφαρμογές. Το Intel AppUp έχει προς το παρόν περί τις 100 εφαρμογές. Περισσότερες πληροφορίες για προγραμματιστές αναρτώνται στο appdeveloper.intel.com. Πάντως, η τιμή των εφαρμογών ορίζεται από τους developer και δικαιούνται έως και το 70% των εσόδων από τις πωλήσεις στο Intel AppUp από κάθε πώληση σε κάθε κατάστημα του κέντρου -το υπόλοιπο 30% θα καλύψει τα έξοδα για τις υποδομές και τις πληρωμές συνεργατών.

Εκτός από τα συστήματα με Windows και Moblin, το εμπορικό κέντρο εφαρμογών της Intel θα υποστηρίζει στο μέλλον εφαρμογές που τρέχουν από τον browser, και αξιοποιούν το Adobe Air και το Microsoft Silverlight.

Στο εμπορικό κέντρο εφαρμογών της Intel θα ανοίξουν καταστήματα εφαρμογών και από συνεργαζόμενους κατασκευαστές, όπως τις Acer, Asus, Dell και Samsung, εταιρείες που κατασκευάζουν netbook με Intel Atom. Έτσι, για παράδειγμα η Asus ανακοίνωσε τα σχέδιά της για το Eee App Store βασισμένο στο Intel AppUp τους επόμενους μήνες, όπως και η Dell για το Dell Mobile App portal.

 

07/01/2011 - tech.in.gr

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;