Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

iosafe rugged portableΗ ioSafe είναι γνωστή για την κατασκευή αποθηκευτικών μέσων υψηλής αντοχής. Στη φετινή έκθεση CES παρουσίασε τα νέα της μοντέλα που ανεβάζουν τον πήχη στην αντοχή σε καταπονήσεις και ατυχήματα. Ονομάζονται Rugged Portable και διακρίνονται σε δίσκους SSD και HDD, που βρίσκονται τοποθετημένοι μέσα σε θήκη ασφαλείας, αλουμινίου ή τιτανίου και μπορούν να αντέξουν σε κακομεταχείριση.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, η ioSafe έδειξε ότι οι δίσκοι της παραμένουν λειτουργικοί, μετά την καταβύθιση επί 3 ημέρες σε γλυκό ή θαλασσινό νερό σε βάθος 3 μέτρων και τον πυροβολισμό με καραμπίνα. Τα αποθηκευτικά της μέσα αντέχουν τη σύνθλιψη όταν βρεθούν κάτω από βάρος 2,3 τόνων, μπορούν να λειτουργήσουν σε ύψος 10.000 μέτρων. Επίσης προστατεύουν τα δεδομένα από την επίδραση της υπεριώδους ακτινοβολίας, αντέχουν στην άμμο, τη σκόνη και τη βροχή, όταν εκτεθούν σε αντίξοες συνθήκες επί 24 ώρες, ενώ σπάνε εξαιρετικά δύσκολα. Η έκδοση SSD αντέχει σε πτώση από ύψος 6 μέτρων, ενώ η έκδοση με σκληρό δίσκο αντέχει σε πτώση από ύψος 3 μέτρων.

Η έκδοση με HDD κοστίζει €115 για τα 250GByte και €308 για το 1TB, ενώ το μοντέλο με το στερεό δίσκο προσφέρεται σε χωρητικότητες 256GB και 512GB με τιμές που ξεκινούν από €1.000! Η διεπαφή τους είναι είτε USB 3.0, είτε firewire 800, ενώ συνοδεύονται από ένα χρόνο δωρεάν υπηρεσία ανάκτησης δεδομένων από την ioSafe.

Αν και η εταιρεία οργάνωσε την επίδειξη με τα όπλα, δε διατείνεται ότι οι φορητοί της δίσκοι υψηλής αντοχής είναι πλήρως αλεξίσφαιροι. Άλλωστε, όπως μπορείτε να δείτε στο video, άντεξε μεν σε 6 βολές καραμπίνας, αλλά δε θα επιβίωνε μετά από μία εύστοχη βολή από όπλο M16.

 

11/01/2011 - ipo / adslgr.com με πηγή από techspot.com

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;