Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

http://pf.pstatic.gr/CMAN/i/1384/I13/1415777-193784910.jpgΗ είδηση έπεσε πριν από λίγες ώρες ως κεραυνός εν αιθρία. Ο CEO της AMD, Ντιρκ Μάγιερ, έθεσε την παραίτησή του στη διάθεση του διοικητικού συμβουλίου, το οποίο όρισε ήδη τον οικονομικό διευθυντή Τόμας Σάιφερτ ως μεταβατικό CEO. Η αναζήτηση για τον αντικαταστάτη του Μάγιερ έχει ήδη αρχίσει.

Για την ακρίβεια, ο Μάγιερ δεν παραιτήθηκε, αλλά "τον παραίτησαν". Το ΔΣ της εταιρείας έκρινε ότι η αλλαγή ηγεσίας θα δώσει νέα πνοή στην AMD κι έτσι ζήτησε από τον Μάγιερ να υποβάλει την παραίτησή του.

Ο Μάγιερ ανέλαβε τα ηνία της AMD το καλοκαίρι του 2008, εν μέσω μιας εξαιρετικά δύσκολης περιόδου, με τα οικονομικά της εταιρείας να παραπαίουν. Η εξαγορά της ATI προκαλούσε ακόμα κλυδωνισμούς στην εταιρεία, ενώ μια σειρά λαθών το προηγούμενο διάστημα -όπως το διαβόητο TLB bug στους Barcelona και Agena- είχαν φέρει την AMD σε εξαιρετικά δυσχερή θέση. Επί των ημερών του Μάγιερ, η AMD κατάφερε να ανακάμψει, με βασικό όπλο της κάρτες γραφικών.

Παρ' όλα αυτά, φαίνεται ότι το ΔΣ και οι μέτοχοι ήταν δυσαρεστημένοι από τη σχεδόν μονολιθική στρατηγική της εταιρείας. Όλο αυτό το διάστημα, η AMD ήταν επικεντρωμένη κυρίως στους desktop υπολογιστές, ενώ μέχρι και αυτή τη στιγμή έχει μηδενική παρουσία στα tablets και τα smartphones.

Ο ίδιος ο Ντιρκ Μάγιερ είχε δηλώσει με αφοπλιστική ειλικρίνεια το περασμένο φθινόπωρο ότι "ειλικρινά, είμαστε τόσο μικροί ακόμα στην αγορά των notebooks, που δεν έχει νόημα να βάλουμε λεφτά στα tablets". Προφανώς, η νέα ηγεσία θα επιχειρήσει να αλλάξει τη στρατηγική της εταιρείας και να τη βάλει στο παιχνίδι των μικρών φορητών συσκευών. Έστω και αργά.

 

11/01/2011 - e-pcmag.gr

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;