Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

PS3 hackΜία ομάδα hackers, οι λεγόμενοι Fail0verflow ισχυρίζεται ότι παραβίασε εξολοκλήρου το σύστημα του Playstation 3 και μπορεί πλέον να εισάγει όποιον κώδικα επιθυμεί στη συσκευή.

Αυτό που προκαλεί ενδιαφέρον είναι ότι η προσοχή τους στράφηκε στο Playstation 3 αφότου η Sony απέκλεισε από αυτό όλα τα υπόλοιπα λειτουργικά, που σημαίνει ότι δεν θα μπορούσε να «τρέξει» ούτε σε Linux.

Σε ένα post της ομάδας των hackers στο Twitter αναφέρεται ότι η αντοχή του PS3 οφείλεται στη χρήση και των άλλων λειτουργικών, αλλά πλέον η ασφάλεια του παραβιάζεται πολύ εύκολα. Επιπλέον η παραβίαση του PS3 επιτρέπει τη χρήση του περιεχομένου του PS2 πολύ εύκολα σε κάθε παίχτη.

Εξαιτίας αυτού ίσως παρατηρηθεί κάποια αύξηση των πωλήσεων στις κονσόλες, αφού πλέον οι κάτοχοι θα έχουν νέες δυνατότητες.

Η Sony κατάφερε να κρατήσει ασφαλή την κονσόλα, περισσότερο από κάθε εταιρεία όπως το Xbox 360 της Microsoft και το Nintendo Wii.

Είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι η πειρατεία έχει επηρεάσει περισσότερο τις φορητές κονσόλες PlayStation Portable και Nintendo DS γεγονός που αποθαρρύνει πολλούς δημιουργούς να εκδώσουν νέα παιχνίδια.

Τέλος η Sony αναμένεται να ακολουθήσει παρόμοια βήματα με εκείνα της Microsoft και να απαγορεύσει τη χρήση των PS3 που έχουν σημάδια hacking στο PlayStation Network, αν και η παραβίαση θα μπορούσε να επιτρέψει στους χρήστες να εγγραφούν ξανά.

 

08/11/2011 - secnews.gr

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;