17 Ιανουαριου 2011
Posted in
Επικαιρότητα
Ένα νέο project της Google, το Google Science Fair, αφορά αποκλειστικά έφηβους, τους οποίους και καλεί όχι απλά να αποδείξουν την εφευρετικότητα τους σε επιστημονικά projects, αλλά πως αποτελούν τον… επόμενο Αϊνστάιν!
Το Google Science Fair φαντάζει πραγματικά πρωτότυπο στα μάτια μας, και όντως, είναι ως ένα σημείο, αφού κάτι τέτοιο δεν έχει ξαναγίνει online και σε τόσο μεγάλη κλίμακα. Τα «science fairs», όμως, δεν είναι κάτι νέο, και σίγουρα δεν ξενίζουν τους… συμπατριώτες της Google, στην Αμερική.
Ίσως έχετε δει σε κάποια από τις… άπειρες ταινίες με «περιπέτειες φοιτητών», γενικώς και αορίστως, πως κάποιοι από αυτούς περιστασιακά καλούνται να συμμετάσχουν σε ένα «επιστημονικό πείραμα» και να δημιουργήσουν ένα δικό τους project, συχνά ως πρόταση σε ένα σημαντικό σύγχρονο πρόβλημα –π.χ. σχεδιάζοντας «οικολογικές» κατασκευές με… Lego, δημιουργώντας «μηχανές χαμηλών ενεργειακών απαιτήσεων» με… μανταλάκια και λαστιχάκια κ.λπ. Το κοντινότερο που υπάρχει σε αυτό στη χώρα μας είναι το κλασσικό -αλλά απόλυτα καθοδηγούμενο από τους δασκάλους- «πείραμα με τις φακές και τα φασόλια» που αρκετοί κάναμε στο… νηπιαγωγείο, «για να δούμε πώς φυτρώνουν οι σπόροι των οσπρίων» (συνήθως «βουτηγμένοι» σε ένα κομμάτι βαμβάκι). Τι σχέση έχουν όλα αυτά με τη Google και το τελευταίο project της; Μα… Αυτό ακριβώς είναι το τελευταίο project της!
Το Google Science Fair είναι μια τέτοια «επίδειξη επιστημονικών προτάσεων» από φοιτητές -ή, γενικότερα, άτομα στο ηλικιακό πλαίσιο 13 με 18 ετών- που θα λάβει χώρα αποκλειστικά online, και απευθύνεται σε όλους τους… επίδοξους Αϊνστάιν του πλανήτη! Η Google παρέχει σε κάθε ενδιαφερόμενο τα εργαλεία με τα οποία θα μπορέσει να περιγράψει και προβάλλει online το project του -συνδυάζοντας τεχνολογίες που ήδη χρησιμοποιεί σε άλλες υπηρεσίες της, όπως streaming video από YouTube, συνεργατική συγγραφή κειμένων από Google Docs/Wave, «προσωπική σελίδα του project» σε στυλ Blogger κ.λπ.
Και επειδή δεν μιλάμε για «μια απλή υπηρεσία» αλλά ένα είδος online διαγωνισμού, τα καλύτερα projects θα βραβευθούν με υποτροφίες καθώς και ευκαιρίες εργασίας για τους συντελεστές τους. Συνδυάστε το με τη δήλωση του Bill Gates στη φετινή Technonomy conference, πως «πιθανότατα μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια, περισσότεροι άνθρωποι θα μελετούν online από ότι σε Πανεπιστήμια και κολέγια», και… Ξαφνικά οι «δικές μας» σπουδές, με τα… «απλά» τετράδια και βιβλία, μοιάζουν τόσο μα τόσο απαρχαιωμένες!
11/01/2011 - pcw.gr
τελευταία άρθρα
- Ασφάλεια των δεδομένων μας: Μια εξαρχής χαμένη υπόθεση...
- Πώς η Tesla επαναστατικοποίησε την ηλεκτροκίνηση
- Terramaster F4-423: Το NAS που θέλει να τα κάνει όλα (και να συμφέρει)
- Synology DS923+
- Συγκριτικό δωρεάν NAS προγραμμάτων 2023
- Windows 11
- Apple M1: Επανάσταση στους επεξεργαστές ή κόλπο του (Apple) marketing;
- USB 4.0 - Το next big thing της πληροφορικής
- Εξηγώντας το SMR σκάνδαλο των κατασκευαστών σκληρών δίσκων
- Συγκριτικό προγραμμάτων NAS, έτος 2020
δημοφιλή άρθρα / νέα
- Οι ελληνικές εφημερίδες στο διαδίκτυο
- Ducky 1008 Black ALPS: Ένα φθηνό gaming keyboard
- Σπάζοντας το WPA/WPA2 ασύρματο δίκτυο σε λίγες ώρες
- Chat Roulette: Νέα μόδα online chat
- Συγκριτικό WinZip vs. WinRar vs. 7-Zip: Ποιο είναι το καλύτερο συμπιεστικό σήμερα;
- Πώς να κάνετε τον υπολογιστή σας γρηγορότερο σε 5'
- ΟΣΕ: Κράτηση εισιτηρίων μέσω διαδικτύου
- Digea: Γιατί η ψηφιακή τηλεόραση δεν έχει την ποιότητα εικόνας που θα θέλαμε;
- Ποια κάρτα γραφικών να αγοράσω;
- Φτηνά laptop: Compaq Presario CQ61 - 410SV