20 Ιανουαριου 2011
Posted in
Επικαιρότητα
Ο νέος χρόνος μπήκε και, ως είθισται, οι εταιρείες ερευνών παρουσιάζουν τις εκτιμήσεις τους για το χώρο του ΙΤ (Information Technology). Χαρμόσυνα είναι τα νέα από το στρατόπεδο της Gartner, η οποία προβλέπει ότι το 2011 οι συνολικές παγκόσμιες δαπάνες για ΙΤ θα φτάσουν τα 3,6 τρις δολάρια, ποσό που αντιπροσωπεύει αύξηση 5,1% σε σχέση με το 2010.
Η ανακοίνωση της Gartner αποκτά μεγαλύτερη σημασία καθώς έρχεται να αναθεωρήσει τις προηγούμενες εκτιμήσεις της εταιρείας που μιλούσαν για αύξηση δαπανών της τάξης του 3,5%.
Όσον αφορά τον καταμερισμό των δαπανών στους διάφορους τεχνολογικούς κλάδους, σημαντική, πάντα σύμφωνα με την Gartner, αναμένεται να είναι η αύξηση στις δαπάνες για hardware, που αναμένεται να αυξηθούν κατά 7,5% σε σχέση με το 2010, φτάνοντας τα 391,3 δις δολάρια. Η πιο γενναία πάντως αύξηση αναμένεται να λάβει χώρα στις τηλεπικοινωνίες -και συγκεκριμένα στον εξοπλισμό- και θα είναι της τάξης του 9,1% φτάνοντας τα 465,3 δις δολάρια.
Στον τομέα των ΙΤ υπηρεσιών, οι δαπάνες αναμένεται να αυξηθούν κατά 4,6% στα 817,9 δις δολάρια, ενώ στις τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες η αύξηση θα είναι 3,4% στο 1,593 τρις δολάρια.
Οι αναλυτές πάντως της εταιρείας παραμένουν “κουμπωμένοι” όσον αφορά στην επίτευξη αυτών των αριθμών κι αυτό γιατί η ύφεση συνεχίζει να υφίσταται στις σημαντικότερες ώριμες οικονομίες όπως οι ΗΠΑ και η Δ. Ευρώπη.
07/01/2011 - neo.gr
τελευταία άρθρα
- Ασφάλεια των δεδομένων μας: Μια εξαρχής χαμένη υπόθεση...
- Πώς η Tesla επαναστατικοποίησε την ηλεκτροκίνηση
- Terramaster F4-423: Το NAS που θέλει να τα κάνει όλα (και να συμφέρει)
- Synology DS923+
- Συγκριτικό δωρεάν NAS προγραμμάτων 2023
- Windows 11
- Apple M1: Επανάσταση στους επεξεργαστές ή κόλπο του (Apple) marketing;
- USB 4.0 - Το next big thing της πληροφορικής
- Εξηγώντας το SMR σκάνδαλο των κατασκευαστών σκληρών δίσκων
- Συγκριτικό προγραμμάτων NAS, έτος 2020
δημοφιλή άρθρα / νέα
- Οι ελληνικές εφημερίδες στο διαδίκτυο
- Ducky 1008 Black ALPS: Ένα φθηνό gaming keyboard
- Σπάζοντας το WPA/WPA2 ασύρματο δίκτυο σε λίγες ώρες
- Chat Roulette: Νέα μόδα online chat
- Συγκριτικό WinZip vs. WinRar vs. 7-Zip: Ποιο είναι το καλύτερο συμπιεστικό σήμερα;
- Πώς να κάνετε τον υπολογιστή σας γρηγορότερο σε 5'
- ΟΣΕ: Κράτηση εισιτηρίων μέσω διαδικτύου
- Digea: Γιατί η ψηφιακή τηλεόραση δεν έχει την ποιότητα εικόνας που θα θέλαμε;
- Ποια κάρτα γραφικών να αγοράσω;
- Φτηνά laptop: Compaq Presario CQ61 - 410SV