Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

GartnerΟ νέος χρόνος μπήκε και, ως είθισται, οι εταιρείες ερευνών παρουσιάζουν τις εκτιμήσεις τους για το χώρο του ΙΤ (Information Technology). Χαρμόσυνα είναι τα νέα από το στρατόπεδο της Gartner, η οποία προβλέπει ότι το 2011 οι συνολικές παγκόσμιες δαπάνες για ΙΤ θα φτάσουν τα 3,6 τρις δολάρια, ποσό που αντιπροσωπεύει αύξηση 5,1% σε σχέση με το 2010.

Η ανακοίνωση της Gartner αποκτά μεγαλύτερη σημασία καθώς έρχεται να αναθεωρήσει τις προηγούμενες εκτιμήσεις της εταιρείας που μιλούσαν για αύξηση δαπανών της τάξης του 3,5%.

Όσον αφορά τον καταμερισμό των δαπανών στους διάφορους τεχνολογικούς κλάδους, σημαντική, πάντα σύμφωνα με την Gartner, αναμένεται να είναι η αύξηση στις δαπάνες για hardware, που αναμένεται να αυξηθούν κατά 7,5% σε σχέση με το 2010, φτάνοντας τα 391,3 δις δολάρια. Η πιο γενναία πάντως αύξηση αναμένεται να λάβει χώρα στις τηλεπικοινωνίες -και συγκεκριμένα στον εξοπλισμό- και θα είναι της τάξης του 9,1% φτάνοντας τα 465,3 δις δολάρια.

Στον τομέα των ΙΤ υπηρεσιών, οι δαπάνες αναμένεται να αυξηθούν κατά 4,6% στα 817,9 δις δολάρια, ενώ στις τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες η αύξηση θα είναι 3,4% στο 1,593 τρις δολάρια.

Οι αναλυτές πάντως της εταιρείας παραμένουν “κουμπωμένοι” όσον αφορά στην επίτευξη αυτών των αριθμών κι αυτό γιατί η ύφεση συνεχίζει να υφίσταται στις σημαντικότερες ώριμες οικονομίες όπως οι ΗΠΑ και η Δ. Ευρώπη.

 

07/01/2011 - neo.gr

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;