Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

videogameΑντίστοιχα με του 2009 τα κέρδη της βιομηχανίας ηλεκτρονικών παιχνιδιών των ΗΠΑ για το 2010.

Σταθερή είναι η πορεία της βιομηχανίας ηλεκτρονικών παιχνιδιών των ΗΠΑ, η οποία φαίνεται να επανέρχεται πλέον στα παλαιότερα επίπεδά της, μετά την διεθνή οικονομική κρίση, σύμφωνα με έρευνα της NPD Group.

Η πωλήσεις βιντεοπαιχνιδιών σημείωσαν πτώση κατά τη διάρκεια του έτους, ωστόσο ισχυρές ενδείξεις ανάκαμψης το Δεκέμβριο δημιουργούν ελπίδες για «ολική επαναφορά».

«Επρόκειτο για ένα δυνατό φινάλε σε ένα έτος το οποίο σηματοδοτήθηκε από καινοτομία, 'αιχμαλωτίζοντας' εκατομμύρια καταναλωτές μέσω μίας ποικιλίας μοντέλων παράδοσης» είπε ο Μάικλ Γκάλαχερ, πρόεδρος της Entertainment Software Association, συμπληρώνοντας πως «περιμένω πως το 2011 θα είναι δυνατό έτος, με μεγάλη ποικιλία τίτλων».

Πολλοί εκ των τίτλων αυτών αναμένονται στη διεθνή έκθεση Electronic Entertainment Expo (E3) στο Λος Άντζελες στις 7-9 Ιουνίου. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της NPD οι δαπάνες σε βιντεοπαιχνίδια θα φτάσουν από τα 15,4 δισεκατομμύρια δολάρια στα 15,6 δισεκατομμύρια, λόγω της αυξανόμενης «προσοχής» σε τομείς όπως τα μεταχειρισμένα βιντεοπαιχνίδια, το DLC (downloadable content) και τα κέρδη από βιντεοπαιχνίδια σε κοινωνικά δίκτυα.

«Η δυναμική της αγοράς παιχνιδιών άλλαξε δραματικά το 2010, με νέες επιλογές να προστίθενται στην 'φυσική' αγορά ενός παιχνιδιού, όπως απόκτηση μέσω download σε συσκευές συνδεδεμένες με το Ίντερνετ, καθώς και από ειδικά 'ψηφιακά κιόσκια' μέσα στα καταστήματα» είπε η αναλύτρια Ανίτα Φρέιζερ. «Περιμένουμε πως το 2011 θα είναι έτος ανάπτυξης στα videogames, καθώς η ζήτηση συνεχίζει να αυξάνεται» συμπλήρωσε.

Το Xbox 360 της Microsoft ήταν η μόνη πλατφόρμα που η οποία μέσα στο 2010 πούλησε περισσότερο από ότι κατά το προηγούμενο έτος. «Ήταν η καλύτερη περίοδος και το καλύτερο έτος γενικότερα για το Xbox» είπε σχετικά ο διευθύνων σύμβουλος της Microsoft, Στιβ Μπάλμερ σε σχετική παρουσίαση στη CES στο Λας Βέγκας.

Ο Μπάλμερ ισχυρίστηκε πως η Microsoft πούλησε περισσότερα από οκτώ εκατομμύρια Kinect για κονσόλες Xbox 360 εντός των πρώτων 60 ημερών μετά την εμφάνιση της πρωτοποριακής συσκευής (που αντιλαμβάνεται τις κινήσεις του χρήστη και τις μεταφέρει στο παιχνίδι) στην αγορά.

Το best-seller της βιομηχανίας παιχνιδιών για το Δεκέμβριο, καθώς και όλο το 2010, ήταν το Call of Duty: Black Ops, σημειώνοντας 12 εκατομμύρια πωλήσεις από το Νοέμβριο. Στις κονσόλες και τις φορητές παιχνιδομηχανές, τα πρωτεία κατέκτησε η Nintendo, με πωλήσεις 8,5 εκατομμυρίων DS και 7 εκατομμυρίων Wii.

 

14/01/2011 - kathimerini.gr με πληροφορίες από AFP

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;