Διαφήμιση
( 1 ψήφος )

Dell Inspiron DuoΤο νέο Inspiron Duo της Dell, που θα κυκλοφορήσει και στην Ελλάδα, είναι και netbook και tablet PC!

Από τη μια πλευρά, ένα από τα σημαντικότερα ατού των tablet PC είναι η οθόνη τους, η οποία εξασφαλίζει εύκολο και γρήγορο χειρισμό απλώς με το άγγιγμα των δακτύλων. Από την άλλη, το γεγονός ότι οι συγκεκριμένες συσκευές διαθέτουν εικονικό πληκτρολόγιο κάνει πολλούς καταναλωτές διστακτικούς απέναντι στους «υπολογιστές-ταμπλέτες», στρέφοντάς τους προς τα netbook.

Το νέο Inspiron Duo της Dell, ωστόσο, το οποίο προσεχώς θα κυκλοφορήσει και στην Ελλάδα, ανήκει στις συσκευές που μπορούν να απαντήσουν στο δίλημμα. Κι αυτό γιατί πρόκειται ουσιαστικά για δύο μοντέλα στη συσκευασία του ενός: αν και λειτουργεί όπως οποιοδήποτε netbook με λειτουργικό Windows 7 και φυσικό πληκτρολόγιο, περιστρέφοντας το 10,1 ιντσών μόνιτόρ του μετατρέπεται σε ένα tablet PC, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά μέσω της οθόνης πολλαπλής αφής.

Εκτός από την πρωτότυπη σχεδίαση, η οποία επιτρέπει την εύκολη μετατροπή από netbook σε tablet PC και αντίστροφα, το Inspiron Duo διαθέτει παράλληλα και τεχνικά χαρακτηριστικά που του δίνουν τη δυνατότητα να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις του μέσου χρήστη. Οπως, για παράδειγμα, ο διπύρηνος επεξεργαστής Atom N550 της Intel των 1,5 GHz, ο οποίος είναι από τους ταχύτερους ανάμεσα στα netbook ίδιων διαστάσεων που κυκλοφορούν στην αγορά. Η μνήμη RAM του «υβριδικού» της Dell είναι 2 GB, ενώ ο σκληρός δίσκος έχει χωρητικότητα 320 GB. Και είναι επίσης εξοπλισμένο με δέκτη Wi-Fi και Bluetooth 3.0, για να συνδέεται με άλλες ηλεκτρονικές συσκευές και να παρέχει πρόσβαση στο Ιντερνετ μέσω οποιουδήποτε ασύρματου οικιακού δικτύου.

Η Dell φρόντισε επίσης ώστε η ανάλυση της οθόνης να είναι εξαιρετικά υψηλή (1366x768 pixel) με δεδομένο ότι το μέγεθός της δεν ξεπερνά τις 10 ίντσες, προσφέροντας έτσι ικανοποιητική αναπαραγωγή φωτογραφιών, και βίντεο. Επίσης, εξόπλισε το μηχάνημα με μία Webcam 1.3 Megapixel και μικρόφωνο, για την πραγματοποίηση βιντεοκλήσεων. Και όλα αυτά χωρίς ο υπολογιστής να ξεπερνά σε βάρος τα 1.500 γραμμάρια, ώστε να μεταφέρεται εύκολα.

Με μοναδικό ίσως μειονέκτημα τη σχετικά περιορισμένη αυτονομία του, καθώς η 4 κελιών μπαταρία έχει εκτιμώμενη διάρκεια χρήσης τέσσερις ώρες.

Στο σπίτι ή το γραφείο, πάντως, το Inspiron Duo μπορεί να έχει πολλές ακόμη χρήσεις, πέραν του φορητού υπολογιστή. Κι αυτό γιατί, τοποθετώντας το στην ειδική βάση της JBL Audio Station dock, η οποία πωλείται ανεξάρτητα, μπορεί να λειτουργήσει και σαν ψηφιακή κορνίζα, σταθμός αναπαραγωγής MP3 και ψηφιακό ρολόι.

Η τιμή του αυτή τη στιγμή στο online κατάστημα της Microsoft είναι 549 δολάρια.

 

16/01/2011 - kathimerini.gr

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;