Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

Η φημολογία που θέλει τη Google να ακολουθεί σύντομα διαφορετικά μονοπάτια στην περαιτέρω ανάπτυξη του λειτουργικού της συστήματος -του διάσημου πλέον Android -για έξυπνα κινητά τηλέφωνα και ταμπλέτες, ίσως τελικά επιβεβαιωθεί. Δεν αποκλείεται η έκδοση 2.4 (με το παρατσούκλι Ice Cream) να απευθύνεται στις συσκευές τηλεφώνου, ενώ η πολυαναμενόμενη 3.0 (Honeycomb) να έχει ως κύριο στόχο την ακμάζουσα κατηγορία των Tablet PCs.

Η έκδοση 2.4 του Android εντοπίστηκε την προηγούμενη εβδομάδα στην έκθεση CES 2011 του Λας Βέγκας, να «τρέχει» σε πρωτότυπη συσκευή της Sony Ericsson, αν και η κατασκευάστρια εταιρεία το απέδωσε σε λάθος κάποιας εφαρμογής. Παράλληλα, κάποιοι δικτυακοί τόποι τεχνολογίας ανέφεραν ότι δέχτηκαν επισκέψεις από συσκευές που αναγνωρίστηκαν να λειτουργούν υπό τη νέα έκδοση.

Σύμφωνα με κάποιες εκτιμήσεις, η ανώτερων επιδόσεων πλατφόρμα 3.0 θα έχει και υψηλότερες απαιτήσεις σε υπολογιστική ισχύ και τεχνικά χαρακτηριστικά, που μόλις ενσωματώθηκαν σε κάποια κορυφαία μοντέλα έξυπνων κινητών τηλεφώνων, όπως οι διπύρηνοι επεξεργαστές και οι υψηλής ευκρίνειας οθόνες, αλλά θα είναι εντός των προδιαγραφών για τη μεσαία κατηγορία ταμπλετών. Ηδη, εξάλλου, η Google μελετά προτάσεις περιορισμού της πρόσβασης σε ένα κομμάτι των εφαρμογών του Android Market, σε συσκευές που δεν θα πληρούν συγκριμένες τεχνικές προδιαγραφές. Επίσης, ο διαχωρισμός της αγοράς εφαρμογών, με βάση την αποτελεσματική λειτουργία τους στις δυο πλατφόρμες του λειτουργικού,  θα είναι ένας τρόπος να απαντηθούν οι διαφορετικές απαιτήσεις μεταξύ των έξυπνων κινητών τηλεφώνων και των ταμπλετών.

 

13/01/2011 - Παναγιώτης Μακρίδης / protothema.gr

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;