28 Ιανουαριου 2011
Posted in
Επικαιρότητα
H εταιρεία διαδικτυακής προστασίας Sophos προειδοποιεί το Facebook ότι βρίσκεται ψηλά στη λίστα «κυβερνοεπιθέσεων».
To Facebook πρέπει να υϊοθετήσει αυστηρότερα μέτρα ασφαλείας προς όφελος των χρηστών του, σύμφωνα με την εταιρεία διαδικτυακής προστασίας Sophos. Τελευταία, η αύξηση των εφαρμογών που δεν εντοπίζονται από το Facebook φέρεται ικανή να πλήξει τα 600+ εκατομμύρια χρήστες του. Στον αντίποδα, λένε οι ειδικοί, το App Store της Apple κάνει καλύτερη δουλειά με το να εξετάζει όλα τα προγράμματα που είναι διαθέσιμα για download.
Aπό τη μεριά του, ο «κολοσσός» του Μαρκ Ζάκερμπεργκ, απαντά πως ήδη παίρνει «αυξημένα» μέτρα προστασίας. «Έχουμε μια ειδική και αφοσιωμένη ομάδα που εξετάζει σε βάθος κάθε εφαρμογή, χρησιμοποιώντας μάλιστα μια προσέγγιση που αφορά το πιθανό ρίσκο κάθε φορά. Αυτό σημαίνει ότι κοιτάζουμε την ταχύτητα των δεδομένων, τον αριθμό των χρηστών, τη μορφή των πακέτων που μοιράζονται και έπειτα βάζουμε προτεραιότητες. Αυτό σημαίνει ότι η ομάδα επικεντρώνεται περισσότερο στους υψηλότερους κινδύνους παρά να εξετάζει εκτενώς μια επικίνδυνη εφαρμογή πριν κυκλοφορήσει».
Ωστόσο, η Sophos επιμένει ότι οποιοδήποτε review εκ των προτέρων έχει αποδειχτεί αποτελεσματικό για την προστασία των χρηστών. Σε έκθεση για τις μεγαλύτερες online απειλές που αναμένονται εντός του 2012, η Sophos επισημαίνει ότι το Facebook συγκαταλέγεται στους μεγαλύτερους στόχους εγκληματιών και απατεώνων.
Αυτό εξηγείται όχι μόνο εξαιτίας της δημοφιλίας και του μεγέθους του, αλλά διότι επιτρέπει σε τρίτους να φτιάξουν εφαρμογές, παιχνίδια, έρευνες και άλλα προγράμματα. Ήδη τα πιο γνωστά από αυτά έχουν «καταβαστεί» δεκάδες εκατομμύρια φορές.
Για να αντιμετωπιστεί όλο αυτό, η Sophos προτείνει την προσέγγιση της Apple στα κινητά τηλέφωνα όπου έχει τον έλεγχο των εφαρμογών που διατίθενται. Παρόλα αυτά το Facebook λέει ότι ήδη κινείται σ’ αυτήν την κατεύθυνση. «Υπάρχουν αυξημένοι έλεγχοι για εφαρμογές· κάθε φορά που προσθέτεις μια εφαρμογή, δίνεται πρόσβαση σε ορισμένα δεδομένα και πάνω απ’ όλα ο χρήστης πρέπει να εγκρίνει ποια δεδομένα δίνει».
20/01/2011 - kathimerini.gr με πληροφορίες από BBC
τελευταία άρθρα
- Ασφάλεια των δεδομένων μας: Μια εξαρχής χαμένη υπόθεση...
- Πώς η Tesla επαναστατικοποίησε την ηλεκτροκίνηση
- Terramaster F4-423: Το NAS που θέλει να τα κάνει όλα (και να συμφέρει)
- Synology DS923+
- Συγκριτικό δωρεάν NAS προγραμμάτων 2023
- Windows 11
- Apple M1: Επανάσταση στους επεξεργαστές ή κόλπο του (Apple) marketing;
- USB 4.0 - Το next big thing της πληροφορικής
- Εξηγώντας το SMR σκάνδαλο των κατασκευαστών σκληρών δίσκων
- Συγκριτικό προγραμμάτων NAS, έτος 2020
δημοφιλή άρθρα / νέα
- Οι ελληνικές εφημερίδες στο διαδίκτυο
- Ducky 1008 Black ALPS: Ένα φθηνό gaming keyboard
- Σπάζοντας το WPA/WPA2 ασύρματο δίκτυο σε λίγες ώρες
- Chat Roulette: Νέα μόδα online chat
- Συγκριτικό WinZip vs. WinRar vs. 7-Zip: Ποιο είναι το καλύτερο συμπιεστικό σήμερα;
- Πώς να κάνετε τον υπολογιστή σας γρηγορότερο σε 5'
- ΟΣΕ: Κράτηση εισιτηρίων μέσω διαδικτύου
- Digea: Γιατί η ψηφιακή τηλεόραση δεν έχει την ποιότητα εικόνας που θα θέλαμε;
- Ποια κάρτα γραφικών να αγοράσω;
- Φτηνά laptop: Compaq Presario CQ61 - 410SV