Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

Microsoft LifeCam Studio 1080p 

Βιντεοκλήσεις με υψηλή ευκρίνεια - Εγγραφή βίντεο 720p και λήψη φωτογραφιών 1080p

Με εκτιμώμενη λιανική τιμή 94,90 ευρώ με ΦΠΑ, άμεσα διαθέσιμη και μάλιστα εν μέσω εκπτώσεων, είναι η νέα κάμερα της Microsoft που υποστηρίζει την διαδικτυακή επικοινωνία με κινούμενη εικόνα υψηλής ευκρίνειας στα 1080p και «κρυστάλλινο» ήχο.

Η LifeCam Studio 1080p κυκλοφορεί σχεδόν ένα χρόνο μετά την LifeCam Cinema 720p της Microsoft και αξιοποιεί τη νέα τεχνολογία της εταιρείας TrueColor για τη ευδιάκριτη λήψη και μάλιστα σε ευρεία οθόνη με ζωντανά χρώματα «ανεξαρτήτως των συνθηκών φωτισμού».

Καθαρότητα και λεπτομέρεια
Ενδιαφέρον είναι ότι σε αυτή την web camera έχουν συνυπολογιστεί παράγοντες όπως η αποφυγή των αντανακλάσεων με τα ενοχλητικά είδωλα να θολώνουν την εικόνα και η βέλτιστη και γρήγορη αυτόματη εστίαση.

Είναι εντυπωσιακό το γεγονός ότι η κάμερα αυτή εστιάζει γρήγορα σε ό,τι παίρνει τον πρωταγωνιστικό ρόλο μπροστά της -για παράδειγμα, πόσο γρήγορα και καθαρά εστιάζει η κάμερα σε ένα κέρμα που κρατάτε μπροστά από το πρόσωπό σας που έβλεπε ως τώρα η κάμερα. Η κίνηση μπροστά στην κάμερα και η προσπάθεια αυτόματης εστίασης επηρεάζεται από τις συνθήκες φωτισμού του περιβάλλοντος και φαίνεται ότι επιδρά στα χρώματα, λειτουργεί όμως πολύ καλά.

Τα 1080p και η τεχνολογία ClearFrame εγγυώνται ότι η λήψη είναι τόσο καθαρή και λεπτομερής ώστε να βλέπει κανείς ολοκαθαρά τι καθρεφτίζεται στα γυαλιά σας. Επίσης, πολύ καθαρός είναι ο ήχος που πιάνει χωρίς παρεμβολές το ενσωματωμένο μικρόφωνο πολλών κατευθύνσεων.

Η LifeCam Studio 1080p φυσικά υποστηρίζει βιντεοκλήσεις μέσω Windows Live Messenger (στα 1080p, στη νεότερη έκδοση 2011 του Live Messenger) και Skype (όχι όμως στα 1080p) και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη λήψη φωτογραφιών 1080p (και έως 8Mpixel).

Το video capture έχει απενεργοποιηθεί στις αναλύσεις πάνω από τα 1280x720 HD και έτσι η εγγραφή βίντεο περιορίζεται στα 720p. Εντούτοις, οι πρώτοι κιόλας χρήστες έχουν βρει τρόπο να αξιοποιήσουν τα 1080p της κάμερας για την εγγραφή βίντεο σε πραγματικά υψηλή ευκρίνεια (με τη βοήθεια του ανοικτού λογισμικού VirtualDub).

Η τεχνολογία TrueColor, η νέα τεχνολογία επεξεργασίας εικόνας της Microsoft, όταν είναι ενεργοποιημένη, αναλαμβάνει τις ρυθμίσεις της φωτεινότητας, της ισορροπίας του λευκού, της απόδοσης των αποχρώσεων και την αντίθεση και η διαφορά στη λήψη είναι φανερή παίζοντας με την ενεργοποίηση και την απενεργοποίησή του από το συνοδευτικό λογισμικό.

Πριν επιλέξετε web camera HD θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας ότι το HD απαιτεί αυξημένους πόρους, οπότε εάν όντως θέλετε να την χρησιμοποιήσετε για βιντεοκλήσεις θα πρέπει να επιβεβαιώσετε ότι και ο συνομιλητής σας έχει ανάλογο εξοπλισμό (υλικό και ίσως και λογισμικό) και γρήγορη σύνδεση.

 

21/01/2011 - tech.in.gr

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;