31 Ιανουαριου 2011
Posted in
Επικαιρότητα
Η Κίνα και όχι οι ΗΠΑ είναι ο πραγματικός εχθρός του WikiLeaks, λέει μεταξύ άλλων ο Τζούλιαν Ασάντζ σε αποκλειστική συνέντευξή του στο αμερικανικό περιοδικό NewStatesment. Επίσης προειδοποιεί με νέες αποκαλύψεις σχετικά με τα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης.
«Η Κίνα είναι ο χειρότερος εχθρός όσον αφορά στη λογοκρισία» σχολιάζει ο 39χρονος ιδρυτής του διάσημου ιστότοπου, που έχει κάνει άνω-κάτω τη διεθνή διπλωματία με τις αποκαλύψεις του. «Η Κίνα έχει επιθετική και εξελιγμένη τεχνολογία παρακολούθησης, μέσω της οποίας εισβάλει στην επικοινωνία κάθε αναγνώστη με οποιαδήποτε πηγή πληροφοριών. Κάνουμε ήδη αγώνα για εξασφαλίσουμε τη ροή των πληροφοριών και σήμερα υπάρχουν όλα τα είδη τα μέσα προκειμένου οι Κινέζοι αναγνώστες να μπορούν να έχουν πρόσβαση στον ιστότοπό μας», λέει ο Ασάντζ.
Όσον αφορά στον Μπράντλεί Μάνινγκ, τον Αμερικανό στρατιώτη που κατηγορείται ότι έδωσε τα απόρρητα διπλωματικά έγγραφα στο WikiLeaks, ο Ασάντζ είπε: «Δεν είχα ακούσει ποτέ το όνομά του μέχρι που δημοσιεύθηκε από τα Μέσα», λέει. Όπως ισχυρίζεται οι ΗΠΑ προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν τον Μάνινγκ, ο οποίος κρατείται, έτσι ώστε να στηρίξουν μία νομική προσφυγή εναντίον του ιδρυτή του WikiLeaks. «Σκοπός τους είναι να "σπάσουν" τον Μάνινγκ έτσι ώστε να ομολογήσει ότι δήθεν συνωμότησε μαζί μου για να βλάψουμε την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ». Όπως τονίζει κάτι τέτοιο δε θα μπορούσε να έχει συμβεί. «Η τεχνολογία του WikiLeaks είναι τέτοια ώστε να μην γίνονται γνωστές οι ταυτότητες των ανθρώπων που υποβάλλουν στοιχεία».
Την Τετάρτη οι δικηγόροι του Ασάντζ προειδοποίησαν ότι αν ο πελάτης του εκδοθεί στις ΗΠΑ, μπορεί να αντιμετωπίσει ακόμα και τη θανατική ποινή επειδή «ντρόπιασε» τους ηγέτες της αμερικανικής κυβέρνησης.
Επίσης ο Ασάντζ διαψεύδει δημοσιεύματα ότι το WikiLeaks μπορεί να κλείσει λόγω έλλειψης πόρων. «Δεν υπάρχει πτώση. Δεν έχουμε κάνει ποτέ τόσες δημοσιεύσεις όσες τώρα. Το WikiLeaks υπάρχει πλέον μέσω περισσότερων από 2.000 ιστοσελίδων. Αν κάτι συμβεί σε εμένα ή το WikiLeaks, θα βγουν και άλλα “στη φόρα”», τονίζει. Και όπως λέει τα νέα στοιχεία δε θα σχετίζονται μόνο με τις κυβερνήσεις αλλά και με μεγάλα ειδησεογραφικά συγκροτήματα του μεγιστάνα των Μέσων Ρούπερτ Μέρντοχ...
epikaira.gr
τελευταία άρθρα
- Ασφάλεια των δεδομένων μας: Μια εξαρχής χαμένη υπόθεση...
- Πώς η Tesla επαναστατικοποίησε την ηλεκτροκίνηση
- Terramaster F4-423: Το NAS που θέλει να τα κάνει όλα (και να συμφέρει)
- Synology DS923+
- Συγκριτικό δωρεάν NAS προγραμμάτων 2023
- Windows 11
- Apple M1: Επανάσταση στους επεξεργαστές ή κόλπο του (Apple) marketing;
- USB 4.0 - Το next big thing της πληροφορικής
- Εξηγώντας το SMR σκάνδαλο των κατασκευαστών σκληρών δίσκων
- Συγκριτικό προγραμμάτων NAS, έτος 2020
δημοφιλή άρθρα / νέα
- Οι ελληνικές εφημερίδες στο διαδίκτυο
- Ducky 1008 Black ALPS: Ένα φθηνό gaming keyboard
- Σπάζοντας το WPA/WPA2 ασύρματο δίκτυο σε λίγες ώρες
- Chat Roulette: Νέα μόδα online chat
- Συγκριτικό WinZip vs. WinRar vs. 7-Zip: Ποιο είναι το καλύτερο συμπιεστικό σήμερα;
- Πώς να κάνετε τον υπολογιστή σας γρηγορότερο σε 5'
- ΟΣΕ: Κράτηση εισιτηρίων μέσω διαδικτύου
- Digea: Γιατί η ψηφιακή τηλεόραση δεν έχει την ποιότητα εικόνας που θα θέλαμε;
- Ποια κάρτα γραφικών να αγοράσω;
- Φτηνά laptop: Compaq Presario CQ61 - 410SV