Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

ipad - iphone

Η Apple σχεδιάζει να εισάγει υπηρεσίες που επιτρέπουν στους καταναλωτές να χρησιμοποιούν το iPhone και το iPad για παραγγελίες προϊόντων. Η σχετική αναφορά ανήκει στον Ρίτσαρντ Ντόχερτι, διευθυντή της εταιρείας συμβούλων Envisioneering Group.

 Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το Bloomberg , οι υπηρεσίες θα βασίζονται στην τεχνολογία Near Field Communication (NFC), η οποία μπορεί να διακτινίζει και να λαμβάνει πληροφορίες σε απόσταση 4 ιντσών και η οποία πρόκειται νa ενσωματωθεί στην επόμενη αναβάθμιση του iPhone για την AT&T, καθώς και στο iPad 2, προϊόντα που πρόκειται να λανσαριστούν μέσα στη χρονιά.  

Η Apple θα μπορέσει έτσι να αξιοποιήσει στοιχεία χρηστών που ήδη βρίσκονται στα αρχεία της, όπως αριθμούς πιστωτικών καρτών, τραπεζικά δεδομένα καθώς και πληροφορίες σχετικά με τις κάρτες δώρων που χρησιμοποιούνται στο iTunes. H νέα υπηρεσία θα προβληθεί ως εναλλακτική δυνατότητα έναντι προγραμμάτων που προσφέρονται από την Visa, την MasterCard και το PayPal, που χρησιμοποιείται από το EBay.

Η εξέλιξη, για την οποία από την Apple δεν υπήρξε κάποιο επίσημο σχόλιο, θα επιτρέψει στην εταιρεία του Στιβ Τζομπς να αποκτήσει κομμάτι της πίτας των 6,2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων που αντιστοιχεί στις ετήσιες δαπάνες των Αμερικανών για αγαθά και υπηρεσίες.  Επιπλέον, θα επιτρέψει στην εταιρεία και τους πελάτες της να χρησιμοποιούν παρεμφερείς, με τις ισχύουσες, υπηρεσίες με χαμηλότερο κόστος.

 

25/01/2011 - protothema.gr

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;