Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

Sony Ericsson Xperia PlayΟ διάδοχος του PSP!

Σε εκδήλωση στο Τόκιο, η Sony παρουσίασε την νέα γενιά PlayStation Portable 2 ή όπως επισήμως λέγεται "Next Generation Portable". Η νέα φορητή παιχνιδομηχανή θα έχει οθόνη 5 ιντσών OLED με τετραπλάσια ανάλυση σε σχέση με την τωρινή της ίδιας εταιρείας. Θα διαθέτει touch pads και στις δύο πλευρές, διπλό αναλογικό χειριστήριο, δύο κάμερες και θα χρησιμοποιεί κάρτα με μνήμη flash. Θα συνδέεται σε δίκτυα 3G, Wi-Fi και Bluetooth και θα κυκλοφορήσει στο τέλος του 2011.

Οι διαστάσεις του Next Generation Portable ή απλώς ΝGP είναι 182.0 x 18.6 x 83.5mm και έχει σχήμα οβάλ. Ο επεξεργαστής θα είναι ο ARM Cortex A9 (core) CPU και το βάρος των γραφικών θα το σηκώνει η SGX543MP4+ GPU. Επίσης θα διαθέτει σένσορα κίνησης έξι αξόνων. Όλα τα παλιά παιχνίδια θα είναι συμβατά με την νέα φορητή κονσόλα.

Πριν την παρουσίαση του NGP ο Διευθύνων Σύμβουλος της Sony Computer Entertainment Kaz Hirai, παρουσίασε την νέα πλατφόρμα με την ονομασία PlayStation Suite. Η PlayStation Suite διασφαλίζει την συμβατότητα των παιχνιδιών επόμενης γενιάς PlayStation με τις συσκευές Android. Κάτι τέτοιο σημαίνει πως μία πολύ μεγάλη βιβλιοθήκη παιχνιδιών θα είναι διαθέσιμη, για πρώτη φορά, στους χρήστες Android. To πέρασμα των παιχνιδιών σε περιβάλλον Android θα αρχίσει από τους πρώτους τίτλους της εποχής του PlayStation 1 ενώ θα υποστηρίζεται σε Android 2.3.

Η παρουσίαση αυτή έρχεται λίγο πριν την κυκλοφορία του Nintendo 3DS. Σημειώνεται πως οι πωλήσεις του Nintendo DS έχουν ξεπεράσει τα 130 εκατομμύρια ενώ αντιθέτως το PSP κινείται λίγο πάνω από 65 εκατομμύρια.

Παράλληλα η τεχνολογική ιστοσελίδα Engadget παρουσίασε το πολυ-συζητημένο κινητό τηλέφωνο της Sony με λειτουργικό Android και χαρακτηριστικά PlayStation. Το Xperia Play, όπως είναι πλέον η ονομασία της συσκευής η οποία έγινε γνωστή και ως Zeus ή R800i, είναι ένα 3G/ΗSPA smartphone, με λειτουργικό Android 2.3 Gingerbread, οθόνη LCD 4 ιντσών και ανάλυση 854 x 480. Στο review που έγινε δεν κατέστη δυνατό να επιβεβαιωθεί πως το Xperia Play διαθέτει έναν Qualcomm MSM8655, όμως οι δοκιμές έδειξαν χρονισμούς από 122.88MHz έως 1GHz. Η κάρτα γραφικών είναι η Adreno 205 GPU ενώ η RAM είναι 512ΜΒ.


Διαβάστε επίσης και το αποκλειστικό review του Engadget: Sony Ericsson Xperia Play (PlayStation Phone) preview

 

27/01/2011 - nm96027 / adslgr.com με πηγές από BBC & Cnet

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;