Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

egypt internetΑκριβά θα πληρώσει η Αίγυπτος την πενθήμερη διακοπή της λειτουργίας του ίντερνετ από την κυβέρνηση του Χόσνι Μουμπάρακ.

Σύμφωνα με υπολογισμούς του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), το κόστος ανέρχεται στα 65 εκατομμύρια ευρώ (90 εκ. δολάρια).

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΟΟΣΑ, «οι μπλοκαρισμένες υπηρεσίες (οι τηλεπικοινωνίες και το ίντερνετ) αντιπροσωπεύουν περίπου 3% και 4% του ΑΕΠ, δηλαδή επιφέρουν απώλεια 18 εκατομμυρίων δολαρίων ημερησίως».

Όμως, το κόστος για τη χώρα θα είναι πολύ μεγαλύτερο μακροπρόθεσμα, καθώς θα ενεργήσει αποτρεπτικά για μελλοντικές επενδύσεις ξένων.

Το μέτρο αυτό έπληξε τις τοπικές και διεθνείς υπηρεσίες υψηλής τεχνολογίας που παρέχουν υπηρεσίες και εκτός της Αιγύπτου, τονίζει ο ΟΟΣΑ.

«Θα είναι πολύ δυσκολότερο στο μέλλον να προσελκυθούν ξένες επιχειρήσεις και να πεισθούν ότι τα δίκτυα θα παραμείνουν αξιόπιστα», ενώ «ως τώρα η προσέλκυση των εταιρειών αυτών ήταν μια σημαντική στρατηγική της κυβέρνησης» της Αιγύπτου, εκτιμά ο ΟΟΣΑ.

Η πρόσβαση στο ίντερνετ αποκαταστάθηκε στις 2 Φεβρουαρίου στην Αίγυπτο.

 

03/02/2011 - tanea.gr

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;