11 Φεβρουαριου 2011
Posted in
Επικαιρότητα
Ενάντια στη Microsoft στράφηκε η Google, κατηγορώντας την για την αντιγραφή των αποτελεσμάτων αναζήτησης, μία υπόθεση που είναι γνωστή και ως «απάτη Bing». Συγκεκριμένα, οι τεχνικοί της Google δημιούργησαν 100 παράλογες λέξεις αναζήτησης, όπως παραδείγματος χάριν «hiybbprqag», που συνέδεσαν με ψεύτικα αποτελέσματα. Μέσα σε λίγες εβδομάδες, τα ίδια αποτελέσματα άρχισαν να εμφανίζονται και στη μηχανή αναζήτησης της Microsoft, το Bing. Από την πλευρά της, η Microsoft αρνείται τους ισχυρισμούς της Google και την κατηγορεί για διεξαγωγή «κατασκοπευτικών ακροβατικών».
«Δεν αντιγράφουμε τα αποτελέσματα αναζήτησης της Google, χρησιμοποιούμε πολλαπλά σήματα και προσεγγίσεις στη διαδικασία κατάταξης των αποτελεσμάτων αναζήτησής μας» τόνισε ο αντιπρόεδρος του Bing, Χάρι Σουμ. Στο αντίπαλο στρατόπεδο, ο σχεδιαστής λογισμικού της Google, Αμίτ Σινγκχάλ, επέμεινε ότι πρόκειται για «μία ξεκάθαρη υπόθεση απάτης», προσθέτοντας ότι η εταιρεία αποφάσισε να πραγματοποιήσει το πείραμα μετά τη διαπίστωση ότι τα κακώς ορθογραφημένα ερωτήματα και αποτελέσματα αναπαράγονταν στο Bing. «Μία αναζήτηση για το ερώτημα “hiybbprqag” οδηγούσε στη διεύθυνση ενός θεάτρου στο Λος Αντζελες. Από ό,τι γνωρίζουμε η μόνη σύνδεση μεταξύ του ερωτήματος και του αποτελέσματος ήταν η σελίδα αποτελεσμάτων της Google», συμπλήρωσε. «Εκτός αυτού, παρατηρήσαμε ότι οι διευθύνσεις από τα αποτελέσματα αναζήτησης της Google εμφανίζονταν στη συνέχεια στο Bing με αυξανόμενη συχνότητα».
Σε περίπτωση που επιβεβαιωθούν οι κατηγορίες της Google, τότε οι επιπτώσεις θα είναι ευρύτερες, δεδομένου ότι η Microsoft παρέχει την τεχνολογία της στη μηχανή αναζήτησης της Yahoo σε ΗΠΑ, Μεξικό, Αυστραλία και Βραζιλία στο πλαίσιο της 10ετούς συμφωνίας συνεργασίας των δύο εταιρειών.
Σημειώνεται ότι η Google έλεγχε περισσότερο από το 70% της αμερικανικής αγοράς αναζήτησης τον Αύγουστο, όταν και ξεκίνησε το πείραμά της, σύμφωνα με τα στοιχεία της Experian Hitwise. Οσο για την Bing, την ίδια περίοδο έχει προσελκύσει μόλις το 10% της συγκεκριμένης αγοράς.
03/02/2011 - kathimerini.gr
Διαβάστε επίσης: Σχετικά με το πρόβλημα του search spam και των αλλαγών της Google στον αλγόριθμο της
τελευταία άρθρα
- Ασφάλεια των δεδομένων μας: Μια εξαρχής χαμένη υπόθεση...
- Πώς η Tesla επαναστατικοποίησε την ηλεκτροκίνηση
- Terramaster F4-423: Το NAS που θέλει να τα κάνει όλα (και να συμφέρει)
- Synology DS923+
- Συγκριτικό δωρεάν NAS προγραμμάτων 2023
- Windows 11
- Apple M1: Επανάσταση στους επεξεργαστές ή κόλπο του (Apple) marketing;
- USB 4.0 - Το next big thing της πληροφορικής
- Εξηγώντας το SMR σκάνδαλο των κατασκευαστών σκληρών δίσκων
- Συγκριτικό προγραμμάτων NAS, έτος 2020
δημοφιλή άρθρα / νέα
- Οι ελληνικές εφημερίδες στο διαδίκτυο
- Ducky 1008 Black ALPS: Ένα φθηνό gaming keyboard
- Σπάζοντας το WPA/WPA2 ασύρματο δίκτυο σε λίγες ώρες
- Chat Roulette: Νέα μόδα online chat
- Συγκριτικό WinZip vs. WinRar vs. 7-Zip: Ποιο είναι το καλύτερο συμπιεστικό σήμερα;
- Πώς να κάνετε τον υπολογιστή σας γρηγορότερο σε 5'
- ΟΣΕ: Κράτηση εισιτηρίων μέσω διαδικτύου
- Digea: Γιατί η ψηφιακή τηλεόραση δεν έχει την ποιότητα εικόνας που θα θέλαμε;
- Ποια κάρτα γραφικών να αγοράσω;
- Φτηνά laptop: Compaq Presario CQ61 - 410SV