Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

smartphonesΤο τελευταίο τρίμηνο του 2010 η αποστολή ανεπιθύμητων διαφημιστικών μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου email (spam) ήταν σημαντικά μειωμένη σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2009.

Ωστόσο σημαντική αύξηση καταγράφεται στα κακόβουλα προγράμματα που μολύνουν τα «έξυπνα» κινητά τηλέφωνα, δείχνει η τελευταία έκθεση της Yahoo.

Ο αγαπημένος στόχος του κυβερνοεγκλήματος και των χάκερς γενικά είναι πλέον το λογισμικό Flash και τα αρχεία PDF της εταιρείας Adobe, η οποία ξεπέρασε τα προϊόντα της Microsoft ως ο κυριότερος στόχος το 2010.

Η Adobe αναμένεται να διατηρήσει την πρωτιά και το 2011, δείχνουν τα στοιχεία της εταιρείας παραγωγής λογισμικού ασφαλείας McAfee. Η αμερικανική εταιρεία λογισμικού ασφάλειας υπολογιστών αποδίδει την τάση στην αυξημένη χρήση του Flash και των αρχείων PDF σε φορητές συσκευές.

Δραματική αύξηση κατά 46%, σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, καταγράφηκε στον αριθμό των ιών που μολύνουν smartphone, αναφέρει η McAfee. Αναφέρει ως παράδειγμα έναν ιό που βρέθηκε να μολύνει κινητά που τρέχουν Google Android, η οποία έχει πλέον ξεπεράσει τo iOS των iPhone ως η δημοφιλέστερη πλατφόρμα λογισμικού για smartphone.

Ακόμα, η McAfee επιβεβαιώνει την τάση που είχαν καταγράψει άλλες εταιρείες για μείωση του spam. H πτωτική τάση ήταν ιδιαίτερα έντονη τον τελευταίο ενάμισι μήνα του 2010, όταν τα ανεπιθύμητα μηνύματα ήταν μειωμένα κατά 62% σε σχέση με τις αρχές του ίδιου έτους.

Τα αίτια του φαινομένου παραμένουν άγνωστα, ωστόσο η McAfee κάνει λόγο για μεταβατική περίοδο: πολλά botnet, δηλαδή δίκτυα μολυσμένων υπολογιστών που αναμεταδίδουν spam εν αγνοία των χρηστών τους, φαίνεται να έχουν πέσει σε λήθαργο το τελευταίο διάστημα, ίσως εν αναμονή νέων εντολών από τους δημιουργούς τους...

 

08/02/2011 - tovima.gr

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;