Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

troian virus wormΠαρακάτω σας παρουσιάζουμε τους ιούς/worms/trojans που πρόλαβαν και έκαναν την εμφάνισή τους για τα Windows, τις πρώτες μέρες του Φεβρουαρίου, όπως τους κατέγραψε η Symantec:

i. Downloader.Monkif : Πρόκειται για ένα Trojan το οποίο αφότου μολύνει έναν υπολογιστή αρχίζει να κατεβάζει ιούς σε αυτόν. Έκανε την εμφάνισή του, την 1η Φεβρουαρίου και μπορεί να μολύνει τα παρακάτω λειτουργικά συστήματα: Windows 95 (!), Windows 98, Windows NT, Windows 2000, Windows Me, Windows XP, Windows Server 2003, Windows Vista.

ii. W32.Yimfoca!gen4: Πρόκειται για ένα κώδικα ο οποίος ελέγχει για κενά ασφαλείας τα οποία θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί το worm W32.Yimfoca το οποίο με τη σειρά του εξαπλωνόταν μέσω του Yahoo! Messenger και προέβαλε στους χρήστες διάφορες έρευνες γνωστών ιστοσελίδων (εμφανίστηκε τον Μάιο του 2010). Το W32.Yimfoca!gen4 και το W32.Yimfoca μπορούν να μολύνουν τα ίδια λειτουργικά συστήματα με το Downloader.Monkif.

iii. W32.Changeup!gen10: Ένα worm το οποίο εμφανίστηκε στις 2 Φεβρουαρίου και περιλαμβάνει λογισμικό της «οικογένειας» W32.Changeup που χρησιμοποιούσε μία ευπάθεια σε αρχεία τύπου .lnk για να προσβάλει τους υπολογιστές. Μπορεί να προσβάλει τα λειτουργικά συστήματα Windows NT, Windows 2000, Windows XP, Windows Server 2003, Windows Vista.

iv. Backdoor.Tidserv!gen13: Εμφανίστηκε στις 2 Φεβρουαρίου και ανιχνεύει κενά ασφαλείας που θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί το trojan Backdoor.Tidserv το οποίο εμφάνιζε διαφημίσεις στο χρήστη, ανακατεύθυνε την περιήγηση στο διαδίκτυο και άνοιγε περισσότερα κενά ασφαλείας. Αρκετά επικίνδυνο. Μπορεί να προσβάλει τα λειτουργικά συστήματα Windows NT, Windows 2000, Windows XP, Windows Server 2003, Windows Vista.

Αξίζει εδώ να σημειώσουμε ότι κανένα από τα malwares που κυκλοφόρησαν τις πρώτες μέρες του Φεβρουαρίου δεν μπορεί να προσβάλει τα Windows 7.

 

07/02/2011 - secnews.gr

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;