Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

vodafone logo

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Vodafone την προηγούμενη εβδομάδα, η αιγυπτιακή κυβέρνηση του Χόσνι Μπουμπάρακ ανάγκασε την εταιρεία να αποστείλει γραπτά μηνύματα προπαγανδιστικού περιεχομένου εν μέσω των έντονων και μαζικών διαδηλώσεων στην χώρα. Είχε προηγηθεί δημοσίευμα του Associated Press σύμφωνα με το οποίο κατά την διάρκεια των ταραχών, ανταποκριτής του πρακτορείου ειδήσεων έλαβε μήνυμα από τον αποστολέα "Vodafone". Το μήνυμα αυτό απευθύνονταν "στους έντιμους και νομοταγείς πολίτες της χώρας να αντιμετωπίσουν τους προδότες και τους εγκληματίες και να προστατεύσουν τον λαό και την υπόληψη τους".

Η Vodafone δήλωσε πως η αιγυπτιακή κυβέρνηση έχει την νομική δυνατότητα, σύμφωνα με την νομοθεσία περί τηλεπικοινωνιών της χώρας, να επικαλείται έκτακτη ανάγκη και να υποχρεώνει τις εταιρείας κινητής τηλεφωνίας να στέλνουν SMS στους πολίτες της Αιγύπτου. Το περιεχόμενο των SMS δεν προέρχεται από την Vodafone (ή άλλες εταιρείες) και είναι γραμμένο από την κυβέρνηση.

"Ο Όμιλος Vodafone διαμαρτυρήθηκε στις αρχές δηλώνοντας πως η τρέχουσα κατάσταση σχετικά με τα μηνύματα αυτά είναι απαράδεκτη", γράφει η ανακοίνωση.

"Καταστήσαμε σαφές πως σε όλα τα μηνύματα που στέλνονται θα πρέπει να είναι εμφανής και ξεκάθαρη η αναφορά στον πραγματικό αποστολέα".

Το Associated Press αναφέρει πως τα μηνύματα αυτά στέλνονται από τις πρώτες μέρες της εξέγερσης.

H Vodafone ήταν ένας από τους παρόχους που σταμάτησε προσωρινά την παροχή υπηρεσιών φωνής, όταν ξεκίνησαν οι διαδηλώσεις κατά της κυβέρνησης. Η εταιρεία ανακοίνωσε πως αυτό έγινε κατόπιν σχετικής διαταγής της κυβέρνησης και πως αν η Vodafone δεν συμμορφώνονταν, οι κυβερνητικές αρχές θα έθεταν μόνες τους τις υπηρεσίες φωνής εκτός λειτουργίας. Κάτι τέτοιο θα απαιτούσε περισσότερο χρόνο στην αποκατάσταση των υπηρεσιών, όταν αυτές θα επιτρέπονταν και πάλι.


δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;