Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

http://www

Οι κινεζικές αρχές απαγόρευσαν σε μέσα μαζικής ενημέρωσης 62 δημοσιεύματα μέσα στο 2009, μεταξύ άλλων την κάλυψη θεμάτων από δημόσιες διαμαρτυρίες μέχρι τη δημοσίευση φωτογραφιών μίας ηθοποιού χωρίς στηθόδεσμο στην Καραϊβική.

Στην έκθεση της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων όπου είναι καταχωρημένες οι εφημερίδες και τα περιοδικά στην Κίνα που τους επιβλήθηκαν οι απαγορεύσεις,αναφέρεται ότι οι δημοσιογράφοι στη χώρα αντιμετωπίζουν "μία σειρά από εμπόδια".

Η ίδια έκθεση που δόθηκε σήμερα στην δημοσιότητα στο Χονγκ Κονγκ,αναφέρεται επίσης λεπτομερώς στην "εντατικοποίηση των προσπαθειών των αρχών από τις αρχές του 2009 για τον έλεγχο των οn line ειδήσεων και σχολίων".

Οι απαγορεύσεις μέσα στο 2009 περιλαμβάνουν και την δημοσίευση φωτογραφιών topless της ηθοποιούη Ζανγκ Ζιγι που ελήφθησαν τον Ιανουάριο σε ακτή της Καραϊβικής καθώς και μία απαγόρευση τον Μάιο σχετικά με την δημοσίευση απομνημονευμάτων του πρώην πρωθυπουργού Ζάο Ζιγιάνγκ.

Τον Απρίλιο τα ΜΜΕ ειδοποιήθηκαν να μη δημοσιεύσουν τα παράπονα των γονέων των παιδιών που σκοτώθηκαν στον σεισμό του 2008 στην επαρχία Σιτσουάν,ενώ τον Ιούλιο ειδοποιήθηκαν να χρησιμοποιήσουν μόνο τις πληροφορίες του πρακτορείου Νέα Κίνα για τις εθνοτικές ταραχές στην επαρχία Σιντζιάνγκ.

Τον Νοέμβριο ειδοποιήθηκαν να μη καλύψουν τις εκλογές στο Χονγκ Κονγκ και να χρησιμοποιήσουν μόνο το Νέα Κίνα για την επίσκεψη του αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα στην Κίνα.

Ο γενικός γραμματέας της ομοσπονδίας Αϊνταν Ουάϊτ δήλωσε ότι υποστηρίζει την έκκληση της αμερικανίδας ΥΠΕΞ Χίλαρι Κλίντον προς τις αμερικανικές εταιρείες να πάρουν θέση κατά της λογοκριστίας στην Κίνα μετά από την διαμάχη με την Google.

 

31/01/2010 - imerisia.gr

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;