Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

Νέα... άφιξη στα κρεοπωλεία είναι η ειδική πινακίδα που θα πρέπει να έχουν τα προϊόντα τους η οποία θα ενηµερώνει αν προέρχονται από ζώα που έχουν τραφεί µε γενετικά τροποποιηµένες ζωοτροφές ή όχι

Στο διαδίκτυο θα αναρτάται στο εξής το µητρώο των κρεοπωλών που πωλούν αποκλειστικά ελληνικό κρέας, ενώ ξεχωριστό µητρώο θα δηµιουργηθεί για τους εισαγωγείς κρέατος, προκειµένου ο καταναλωτής να ξέρει τι ακριβώς αγοράζει. Ταυτόχρονα τα σφαγεία και οι κρεοπώλες υποχρεώνονται να διαθέτουν ειδική πινακίδα στα προϊόντα τους, προκειµένου να ενηµερώνουν τους καταναλωτές αν προέρχονται από ζώα που έχουν τραφεί µε γενετικά τροποποιηµένες ζωοτροφές ή όχι. Τα παραπάνω εξήγγειλε σε συνέντευξη Τύπου η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίµων Μιλένα Αποστολάκη.

Το νέο πρότυπο για την επισήµανση των ελληνικών ζωικών προϊόντων που προέρχονται από ζώα που δεν έχουν καταναλώσει µεταλλαγµένες ζωοτροφές θα αφορά προϊόντα όπως το τυποποιηµένο γάλα, το κρέας, το κοτόπουλο, τα αυγά, καθώς και προϊόντα ιχθυοκαλλιέργειας. Σχετικό σύστηµα έχουν θεσπίσει µόλις τέσσερις χώρες της Ε.Ε. (Αυστρία, Γερµανία, Γαλλία, Ιρλανδία).

Δικαιουχοι του σήματος θα είναι οι τελικοί µεταποιητές-συσκευαστές των ζωικών προϊόντων, ενώ, σύµφωνα µε τον Agrocert, δεν πρόκειται να υπάρξει επιπλέον επιβάρυνση στην τελική τιµή των προϊόντων. «Η σήµανση αυτή αποτελεί ένα ουσιαστικό βήµα πληροφόρησης στο πλαίσιο της ενίσχυσης της ευχέρειας του καταναλωτή Freedom of Choice - Ελευθερία Επιλογής, που τον στηρίζει στην απόφασή του να επιλέξει ελεύθερα την ποιότητα της διατροφής του», υπογράµµισε η υφυπουργός.

 

16/02/2011 - tanea.gr

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;