20 Φεβρουαριου 2011
Posted in
Επικαιρότητα
«Για κάποιον που δεν είναι διάσημος, εξεπλάγην να δω το όνομά μου στο Διαδίκτυο. Οι συκοφαντίες αυτές κόντεψαν να με οδηγήσουν σε χρεοκοπία», λέει η Ρεμπέκα Ποζόλι-Τσίλι, πρόεδρος της μικρής εταιρίας εμπορίας ιδιωτικών αεροσκαφών Freestream Aircraft.
Η κ. Ποζόλι-Τσίλι εγκατέλειψε την παλαιά εργασία της, για να ανοίξει τη δική της επιχείρηση. Οι πρώην εργοδότες της, όμως, διαφώνησαν με την κίνησή της, καταθέτοντας αγωγή εναντίον της στα αστικά δικαστήρια. Παρότι η υπόθεση κατέληξε σε εξωδικαστικό συμβιβασμό, οι επίδοξοι νέοι πελάτες της έπεφταν πάνω σε συκοφαντικά σχόλια εναντίον της, εάν πραγματοποιούσαν έρευνα με το όνομά της στην Google. «Το μόνο που έβλεπε κανείς είναι ότι είχε κατηγορηθεί από τον πρώην εργοδότη μου, αλλά πουθενά δεν γινόταν λόγος για το συμβιβασμό μεταξύ μας», λέει η κ. Ποζόλι-Τσίλι.
Η εμπειρία της δεν είναι μοναδική, ενώ πολλές φορές τα περιστατικά αυτά ξεπερνούν κατά πολύ την παραπληροφόρηση, για να γίνουν σαφώς συκοφαντικά. Τί μπορεί λοιπόν να κάνει κανείς για αυτό;
Μία λύση είναι η αναζήτηση βοήθειας. Η εταιρία Reputation.com βοηθά ιδιώτες ή επιχειρήσεις να προστατεύσουν τα προσωπικά (ή εταιρικά) τους δεδομένα και να διαχειρισθούν τη «διαδικτυακή τους φήμη». Η εταιρία ιδρύθηκε το 2006 και διαθέτει σήμερα πελάτες σε 100 χώρες του κόσμου. Στην περίπτωση της κ.Ποζόλι, η εταιρία φρόντισε ώστε η έρευνα στην Google να εμφανίζει σε περίοπτη θέση την είδηση του συμβιβασμού της.
Οι εταιρίες αυτές εξηγούν, όμως, ότι υπάρχουν όρια σε αυτά που μπορούν να κάνουν για τη διαδικτυακή φήμη των πελατών τους. Για παράδειγμα, υβριστικές αναρτήσεις σε μπλογκ δεν μπορούν να σβηστούν, ενώ οι εταιρίες δεν πρόκειται να επιτεθούν με κανέναν τρόπο εναντίον όσων συκοφαντούν τους πελάτες τους.
Η Reputation.com δημιούργησε επίσης δύο χρήσιμες εφαρμογές για χρήση στην ιστοσελίδα Facebook, οι οποίες κωδικοποιούν κάθε ανάρτηση του πελάτη στη δημοφιλή ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, ώστε να είναι ορατή μόνο από τους εγκεκριμένους χρήστες.
«Η διαδικτυακή μας φήμη είναι πια η φήμη μας, ανεξάρτητα από το εάν μας αρέσει ή όχι. Κατέστη πια η αλήθεια για το πρόσωπό μας. Το πιο επικίνδυνο πράγμα για μία εταιρία ή έναν ιδιώτη, είναι ένας κακόβουλος άνθρωπος, με πολύ χρόνο στη διάθεσή του και πολύ μίσος», λέει ο δημοσιογράφος του CBS Χερμπ Τέιμπιν.
18/02/2011 - kathimerini.gr με στοιχεία από BBC
τελευταία άρθρα
- Ασφάλεια των δεδομένων μας: Μια εξαρχής χαμένη υπόθεση...
- Πώς η Tesla επαναστατικοποίησε την ηλεκτροκίνηση
- Terramaster F4-423: Το NAS που θέλει να τα κάνει όλα (και να συμφέρει)
- Synology DS923+
- Συγκριτικό δωρεάν NAS προγραμμάτων 2023
- Windows 11
- Apple M1: Επανάσταση στους επεξεργαστές ή κόλπο του (Apple) marketing;
- USB 4.0 - Το next big thing της πληροφορικής
- Εξηγώντας το SMR σκάνδαλο των κατασκευαστών σκληρών δίσκων
- Συγκριτικό προγραμμάτων NAS, έτος 2020
δημοφιλή άρθρα / νέα
- Οι ελληνικές εφημερίδες στο διαδίκτυο
- Ducky 1008 Black ALPS: Ένα φθηνό gaming keyboard
- Σπάζοντας το WPA/WPA2 ασύρματο δίκτυο σε λίγες ώρες
- Chat Roulette: Νέα μόδα online chat
- Συγκριτικό WinZip vs. WinRar vs. 7-Zip: Ποιο είναι το καλύτερο συμπιεστικό σήμερα;
- Πώς να κάνετε τον υπολογιστή σας γρηγορότερο σε 5'
- ΟΣΕ: Κράτηση εισιτηρίων μέσω διαδικτύου
- Digea: Γιατί η ψηφιακή τηλεόραση δεν έχει την ποιότητα εικόνας που θα θέλαμε;
- Ποια κάρτα γραφικών να αγοράσω;
- Φτηνά laptop: Compaq Presario CQ61 - 410SV