Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

Μπαράκ Ομπάμα

Η προώθηση επενδύσεων στο τομέα της καινοτομίας και κινήτρων για την αύξηση των θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα με δώδεκα επικεφαλής εταιρειών τεχνολογίας.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε ιδιωτική εξοχική κατοικία κοντά στο Σαν Φρανσίσκο και εντάσσεται στο πλαίσιο του σχεδίου του προέδρου Ομπάμα για την προώθηση της τεχνολογικής καινοτομίας, με στόχο την ενίσχυση της ανάπτυξης και τη μείωση της ανεργίας.

Το παρών στη συνάντηση έδωσαν ο εκτελεστικός διευθυντής και συνιδρυτής της Apple, Στιβ Τζομπς, παρά τα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει, καθώς επίσης ο ιδρυτής του Facebook Μαρκ Ζάκερμπεργκ και ο γενικός διευθυντής της Google Έρικ Σμιντ.

Οπως έκανε γνωστό ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζέι Κάρνεϊ, ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και οι δώδεκα επικεφαλής ομίλων τεχνολογίας συζήτησαν τρόπους συνεργασίας για την προώθηση των επενδύσεων στον τομέα της καινοτομίας και για την αύξηση των θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα.

«Ο πρόεδρος αναφέρθηκε συγκεκριμένα στις προτάσεις του για επενδύσεις στην έρευνα και την ανάπτυξη και για τη διεύρυνση των κινήτρων προς τις εταιρείες, παράλληλα με το στόχο του για διπλασιασμό των εξαγωγών μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια για τη στήριξη εκατομμυρίων θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ», διευκρίνισε ο εκπρόσωπος.

 

18/02/2011 - naftemporiki.gr

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;