Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

Το notebook ideaPad U260 διαθέτει οθόνη widescreen 16:9 με διαστάσεις 12,5 ιντσών

lenovo ideapad u260

Εντυπωσιακή σχεδίαση, ικανοποιητικές επιδόσεις, αλλά και διαστάσεις και μέγεθος που δίνουν τη δυνατότητα στον χρήστη να το έχει πάντοτε μαζί του. Αυτή είναι η τελευταία πρόταση της Lenovo στην κατηγορία των φορητών ηλεκτρονικών υπολογιστών με το ideaPad U260, το πρώτο notebook στον κόσμο που διαθέτει οθόνη widescreen 16:9 με διαστάσεις 12,5 ιντσών. Eνα notebook το οποίο, εκτός από το μέγεθός του, ξεχωρίζει εμφανισιακά και χάρις στα υλικά που επέλεξε η Lenovo στην κατασκευή του, όπως το μεταλλικό κάλυμμα και το γυάλινο touchpad. Την ίδια στιγμή που το πάχος και το βάρος του δεν ξεπερνούν τα 18 χιλιοστά και τα 1.380 γραμμάρια αντίστοιχα.

Στα… ενδότερα του υπολογιστή, θα συναντήσει κανείς τον επεξεργαστή Intel Core i3-380UM, ο οποίος «τρέχει» στα 1,33 GHz. Παράλληλα, ο ideaPad U260 διαθέτει 4 GB μνήμης.

Ιδιαίτερο βάρος έδωσε, όμως, η εταιρεία και στις επιδόσεις του ideaPad ως προς την αναπαραγωγή multimedia υλικού, εξοπλίζοντας τον φορητό υπολογιστή με οθόνη LED. Εκτός από HD ready, ανάλυσης 1366x768 pixel, η οθόνη είναι επίσης αντιθαμβωτική, έτσι ώστε να παραμένει ευανάγνωστη ακόμη και σε εξωτερικούς χώρους. Επίσης, τα ηχεία του υπολογιστή μπορούν να αναπαράγουν υψηλής ποιότητας ήχο Dolby surround.

Aλλωστε, ο σκληρός δίσκος χωρητικότητας 320 GB εγγυάται πως ο κάτοχός του θα μπορεί να αποθηκεύσει στο notebook μία μεγάλη συλλογή από ταινίες, έγγραφα, φωτογραφικά άλμπουμ ή μουσικά αρχεία. Και η Lenovo δίνει την ευκαιρία προσθήκης ενός σκληρού δίσκου 128 GB τεχνολογίας SSD, ο οποίος υπόσχεται μεγαλύτερη ταχύτητα προσπέλασης των δεδομένων, μικρότερη κατανάλωση σε ρεύμα και λιγότερο θόρυβο. Οι δυνατότητες διασύνδεσης του notebook συμπληρώνονται από δύο θύρες USB, υποδοχή για ακουστικά, θύρα VGA και Ethernet για ενσύρματη πρόσβαση στο Iντερνετ, ενώ ο δέκτης Wi-Fi εξασφαλίζει την ασύρματη σύνδεση. Επίσης, στα θετικά του notebook θα πρέπει να προσθέσει κανείς το γεγονός ότι είναι εξοπλισμένο με θύρα HDMI, ώστε να προβάλλει βίντεο υψηλής ευκρίνειας σε κάθε τηλεοπτικό δέκτη.

Βέβαια, το λεπτό σχήμα του ideaPad συνεπάγεται και κάποιους περιορισμούς, όπως ότι ο υπολογιστής δεν διαθέτει DVD drive, ενώ η μπαταρία είναι 4 κελιών. Κατά συνέπεια, η αυτονομία του δεν ξεπερνάει τις τέσσερις ώρες με μία μόνο φόρτιση.

 

20/02/2011 - kathimerini.gr

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;