Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

nfc mobile payments

Μεγάλο ενδιαφέρον συγκέντρωσε στο φετινό Mobile World Congress το θέμα των πληρωμών μέσω κινητού τηλεφώνου με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Google, Έρικ Σμιντ να κάνει λόγο μία πολύ μεγάλη ευκαιρία.

Στον εκθεσιακό χώρο υπήρχαν δεκάδες εταιρείες που έδειχναν τέτοιου είδους λύσεις, οι οποίες είχαν ένα κοινό χαρακτηριστικό: τη χρήση της τεχνολογίας NFC (Near Field Communication). Αν ένα κινητό τηλέφωνο ενσωματώνει αυτή την τεχνολογία και διαθέτει τη σχετική εφαρμογή, τότε τα πράγματα είναι εξαιρετικά απλά:

Ο χρήστης ακουμπά τη συσκευή του στον ειδικό αναγνώστη (reader) που έχει το κατάστημα που βρίσκεται, πατά ένα PIN ή λέει απλώς ΟΚ και η συναλλαγή διεκπεραιώνεται.

Πληρωμή
Για την πληρωμή, μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε πιστωτική είτε χρεωστική κάρτα. Δηλαδή, ο χρήστης έχει συνδέσει το smartphone του με μία κάρτα, οπότε αντί να τη δίνει στον καταστηματάρχη, χρησιμοποιεί το κινητό του.

Υπάρχει, όμως, και η λύση της προπληρωμής, οπότε μιλάμε για τη μετατροπή του κινητού σε ένα ηλεκτρονικό πορτοφόλι, το οποίο ο χρήστης «φορτώνει» με χρήματα. Η λύση αυτή είναι ιδανική για μικροσυναλλαγές.

 

19/02/2011 - imerisia.gr

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;