Διαφήμιση
( 1 ψήφος )

ZTE 2 Light

Στο Mobile World Congress στη Βαρκελώνη η κινέζικη εταιρεία ZTE, γνώστη στην Ελλάδα για τα φτηνά tablet PC της, ανακοίνωσε την κυκλοφορία το 2ο τρίμηνο του 2011 του tablet PC ZTE Light 2 με τις νέες οθόνες Pixel Qi. Οι Pixel Qi προσφέρουν καλύτερη αναγνωσιμότητα και χαμηλότερη κατανάλωση μπαταρίας από τις κλασικές οθόνες LCD.

Το ZTE Light 2 έχει capacitive οθόνη αφής 7 ιντσών με εντυπωσιακή ανάλυση 1024x600 pixels (170 ppi) και λειτουργικό Android 2.2. Ο επεξεργαστής είναι ο Snapdragon της Qualcomm στα 1GHz και η εσωτερική μνήμη flash είναι 4GB. Υποστηρίζει σύνδεση στο internet μέσω WiFi. Είναι αρκετά λεπτό με πάχος 12.6 χιλιοστά και έχει δύο κάμερες, μία μπρος, μία πίσω, καθώς και θύρες mircroSD και για σύνδεση με ακουστικά.

Οι οθόνες Pixel Qi, που πρωτοχρησιμοποιήθηκαν στο tablet PC Notion Ink Adam, είναι μια εξελιγμένη εκδοχή των οθονών LCD. Λειτουργούν ως κλασικές LCD, αλλά έχουν χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας και γυαλίζουν αισθητά λιγότερο όταν το φως πέφτει πάνω τους. Επίσης, μπορεί να απενεργοποιηθεί ο οπίσθιος φωτισμός της οθόνης για υψηλότερη αναγνωσιμότητα και λιγότερη κούραση στα μάτια. Συγκρινόμενες με τις οθόνες ηλεκτρονικού χαρτιού, έχει διαπιστωθεί ότι δε φτάνουν σε αναγνωσιμότητα τους ηλεκτρονικούς αναγνώστες, αλλά τα tablet PC που έχουν οθόνες Pixel Qi είναι σαφώς φιλικότερα στην ανάγνωση από εκείνα που έχουν κλασικές οθόνες LCD.

Η ZTE δεν ανακοίνωσε τιμή, αλλά είναι βέβαιο ότι θα είναι αρκετά χαμηλή, καθώς η ZTE ειδικεύεται σε φτηνά μοντέλα tablet PC και κινητών, που μπορεί να μην έχουν τις επιδόσεις και την ποιότητα ακριβότερων συσκευών, αλλά λειτουργούν ικανοποιητικά.

Το jkkmobile.com έκανε μια πρώτη hands-on παρουσίαση του ZTE Light 2 στο Mobile World Congress:

 

19/02/2011 - elektronikosanagnostis.blogspot.com

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;