Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

Μάργκαρετ Ατγουντ

Η γνωστή συγγραφέας Μάργκαρετ Άτγουντ μίλησε στο συνέδριο την Τρίτη στο συνέδριο Tools of Change for Publishing στη Νέα Υόρκη για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι συγγραφείς στην ψηφιακή εποχή. Η ίδια είναι μια επιτυχημένη συγγραφεας με ιδιαίτερα έντονη παρουσία στο Twitter και το δικό της ιστολόγιο και έχει δύο ηλεκτρονικούς αναγνώστες, χωρίς να εγκαταλείπει το τυπωμένο βιβλίο.

Χρησιμοποιώντας μια σειρά από δικά της σκίτσα και αρκετό χιούμορ, εξέτασε το πώς μοιράζεται η εκδοτική πίτα (δική της ορολογία) και τι παίρνει από αυτήν ο συγγραφέας, παρόλο που είναι ο κρίκος της αλυσίδας που τρέφει όλους τους υπόλοιπους.

Μήπως οι συγγραφείς στο μέλλον -κάτι που ήδη αρχίζει να συμβαίνει- θα ξεκινούν αυτοεκδίδοντας τα έργα τους χρησιμοποιώντας τα όλο και πιο εκλεπτισμένα εργαλεία και μήπως, αφού το αντίγραφο είναι κάτι εύκολο και με μηδενικό κόστος, θα πρέπει να επενδύουν στην προσωπική τους παρουσία και να προσωποιποιούν ακόμα και τα αντίγραφα; Τα 71 χρόνια της Μάργκαρετ Άτγουντ δεν την εμποδίζουν καθόλου να εξετάσει ψύχραιμα και εποικοδομητικά τα ζητήματα που θέτουν οι νέες τεχνολογίες για του συγγραφείς.

Η ομιλία της Μάργκαρετ Άτγουντ:

 

17/02/2011 - elektronikosanagnostis.blogspot.com

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;