Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

Τρισδιάστατη ποιότητα στην ψυχαγωγία - Πωλείται σε ελκυστική τιμή και είναι συμβατό με 3D τηλεοράσεις

LG BX580 3D Blu-ray player

Καθώς η 3D ψυχαγωγία κερδίζει ολοένα μεγαλύτερη απήχηση και στην Ελλάδα, όλες οι εταιρείες κατασκευής ηλεκτρονικών φροντίζουν να εμπλουτίζουν την γκάμα των συσκευών αναπαραγωγής δίσκων Blu-ray που εισάγουν στη χώρα μας με προϊόντα τα οποία αναπαράγουν τρισδιάστατο τηλεοπτικό περιεχόμενο. Ανάμεσά τους και η κορεατική LG με το 3D Blu-ray player BX580, ένα μοντέλο που πωλείται σε αρκετά ελκυστική τιμή και είναι συμβατό με οποιαδήποτε 3D τηλεόραση. Οπως είναι φυσικό, το BX580 μπορεί επίσης να παίξει DVD και Blu-ray με 2D υλικό, ανάλυσης Full HD (1920Χ1080 pixel).

Το BX580 εγγυάται μία υψηλής ποιότητας ακουστική απόλαυση, αφού όχι μόνο είναι συμβατό με τις τεχνολογίες αποκωδικοποίησης Dolby TrueHD and DTS-HD όπως και όλα τα υπόλοιπα 3D Blu-ray player, αλλά και υποστηρίζει ήχο 7.1 καναλιών. Τη στιγμή που η LG έδωσε ιδιαίτερο βάρος στη δυνατότητα συνδεσιμότητας της συσκευής με εξωτερικά αποθηκευτικά μέσα –χάρις στη θύρα USB, στην οποία μπορεί κανείς να προσθέσει κάποιον σκληρό δίσκο ή USB flash– ενώ το player υποστηρίζει σχεδόν όλα τα hard drive (NTFS, FAT). Αλλωστε, το BX580 μπορεί να αναπαράγει τα πιο διαδεδομένα φορμά βίντεο (DivX, DivX HD, MKV, και ελληνικούς υπότιτλους), όπως επίσης μουσικής (WMA, MP3) και φωτογραφιών (JPEG, PNG).

Τα πράγματα είναι πάντως πολύ πιο απλά για όσους έχουν δημιουργήσει ένα οικιακό δίκτυο στο οποίο βρίσκονται συνδεδεμένοι οι υπολογιστές του σπιτιού, αφού το BX580 διαθέτει θύρα Ethernet, δέκτη Wi-Fi και υποστηρίζει το πρωτόκολλο DLNA, ώστε να «διαβάζει» είτε ενσύρματα είτε ασύρματα τα αρχεία που βρίσκονται αποθηκευμένα στα οικιακά PC. Με τον ίδιο τρόπο, επιτρέπει επίσης την περιορισμένη πρόσβαση στο ίντερνετ, για να μπορεί ο τηλεθεατής να παρακολουθήσει βίντεο στο YouTube, να απολαύσει φωτογραφίες από το Picasa ή να ενημερωθεί για τον καιρό. Και η σύνδεση στο Διαδίκτυο δίνει επίσης τη δυνατότητα χρήσης του BD-Live, για να μπορεί ο θεατής να προβάλει μέσω του ίντερνετ έξτρα περιεχόμενο. Χρησιμοποιώντας μάλιστα το πλήκτρο «Music ID», κατά τη διάρκεια αναπαραγωγής μιας ταινίας ή ενός μουσικού CD, η συσκευή θα εμφανίσει τον τίτλο του σάουντρακ ή του άλμπουμ και τον δημιουργό του, αντλώντας τις πληροφορίες από μία online βάση δεδομένων.

 

27/02/2011 - kathimerini.gr

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;