Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

Google & NSA

Ο γίγαντας του Διαδικτύου Google θα συνεργαστεί με την Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας των ΗΠΑ (NSA) για τη διερεύνηση της πρόσφατης «καταιγίδας» κυβερνοεπιθέσεων που αποδίδεται στην Κίνα, γράφει την Πέμπτη η Washington Post.

Η συμφωνία πρόκειται να οριστικοποιηθεί το προσεχές διάστημα με στόχο την προστασία της Google από μελλοντικές επιθέσεις, αναφέρει η εφημερίδα χωρίς να αποκαλύπτει τις πηγές της.

Οι δύο πλευρές θα ανταλλάξουν πληροφορίες που αφορούν τις επιθέσεις, ωστόσο η NSA δεν θα έχει πρόσβαση σε δεδομένα που αφορούν τη διαδικτυακή δραστηριότητα των χρηστών της Google.

H υπόθεση έφτασε στη δημοσιότητα στις 12 Ιανουαρίου, όταν η Google προχώρησε στην ασυνήθιστη κίνηση να κατηγορήσει το Πεκίνο για κυβερνοεπιθέσεις που έπληξαν την ίδια και τουλάχιστον 20 ακόμα αμερικανικές υπηρεσίες. Οι άγνωστοι χάκερ υπέκλεψαν πνευματική ιδιοκτησία διαφόρων εταιρειών και επιχείρησαν να συλλέξουν πληροφορίες από ακτιβιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που διατηρούσαν λογαριασμούς στο Gmail.

Το Πεκίνο αρνήθηκε ότι είχε ανάμειξη στις επιθέσεις, όμως λίγες ημέρες αργότερα το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ζήτησε εξηγήσεις από την κινεζική κυβέρνηση.

Την Τρίτη, αναφέρει το Reuters, ο διευθυντής Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ Ντένις Μπλερ χαρακτήρισε τις πρόσφατες κυβερνοεπιθέσεις «έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου».

Η συνεργασία Google-NSA θα περιοριστεί στο να ενισχύσει το επίπεδο ασφάλειας της εταιρείας, δεδομένου ότι ο εντοπισμός των χάκερ που βρίσκονταν πίσω από τις επιθέσεις θεωρείται πρακτικά αδύνατος.


05/02/2010 - tovima.gr

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;