Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

ipad 2 steve jobs

Με την επιστροφή του Στιβ Τζομπς στο προσκήνιο, ο οποίος καταχειροκροτήθηκε από το κοινό, συνδύασε η Αpple την παρουσίαση τoυ iPad 2. Όπως δήλωσε και ο ίδιος στην τελετή που έγινε σήμερα στο Σαν Φρανσίσκο, δεν θα μπορούσε να απουσιάζει, παρά την απομάκρυνση του από τα φώτα της δημοσιότητας για ιατρικούς λόγους. Η επανεμφάνιση του διευθύνοντα συμβούλου της Apple έδωσε ώθηση στην μετοχή και έκλεψε μέρος της λάμψης του iPad 2.

Το πολυπόθητο γκάτζετ, από ότι φαίνεται έχει περισσότερες βελτιώσεις παρά καινούρια χαρακτηριστικά. Πιο συγκεκριμένα, το νέο μοντέλο έχει διαφορές στο σχεδιασμό, είναι ελαφρύτερο, λεπτότερο και ταχύτερο συγκριτικά με τον προκάτοχό του.

Το πάχος του είναι μόλις 8,8 χιλιοστά ενώ το βάρος του δεν ξεπερνά τα 600 γραμμάρια. Είναι δηλαδή 200 γραμμάρια ελαφρύτερο από το προηγούμενο μοντέλο. Διαθέτει δύο κάμερες, μια στο μπροστινό μέρος και μια στο πίσω, έχει γυροσκόπιο, εννέα φορές ταχύτερα γραφικά και επεξεργαστή διπλού πυρήνα.

Στα ξεχωριστά αξεσουάρ που συνοδεύουν το iPad 2 συμπεριλαμβάνεται μια πρωτοποριακή θήκη - κάλυμμα όπου όταν ανοίγει, το iPad 2 «ξυπνάει» αυτόματα και μόλις κλείσει αντίστοιχα αδρανοποιείται. Η θήκη θα διατίθεται σε πέντε χρώματα. Λειτουργεί με μαγνήτες, ενώ ταυτόχρονα κάνει και δουλειά... αυτόματου καθαριστή οθόνης!

To λειτουργικό σύστημα του iPad 2 είναι το βελτιωμένο iOS 4.3 που θα κυκλοφορήσει στις 11 Μαρτίου για iPhone, iPod Touch (3ης και 4ης γενιάς) και ασφαλώς iPad. Προαιρετικά το iPad 2 συνοδεύεται με αξεσουάρ όπως η έξοδος HDMI για την σύνδεση της συσκευής σε εξωτερική οθόνη.

http://s.enet.gr/resources/2011-03/ipad2--2-thumb-large.jpg

Ο Τζομπς δήλωσε ότι η Apple έχει πληρώσει πάνω από 2 δισ. δολάρια για την κατασκευή του, σπεύδοντας να προβλέψει ότι «φέτος θα είναι η χρονιά του iPad 2».

Το νέο iPad θα κυκλοφορήσει στις 11 Μαρτίου στην Αμερική ενώ στην Ελλάδα (κατά έναν περίεργο λόγο) και σε άλλες 25 χώρες θα διαθέσιμο στις 26 Μαρτίου!... Η τιμή του αναμένεται να μην ξεπερνά αυτή του προηγούμενου μοντέλου.

Δείτε όλη την παρουσίαση στην ιστοσελίδα της Apple (θα χρειαστείτε QuickTime).

Αναλυτικά μπορείτε να διαβάσετε τις προδιαγραφές του iPad 2 στην ιστοσελίδα της Apple.

 

enet.gr / adslgr.com

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;