Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

wikipedia logo

Το Wikimedia Foundation (μητρικός οργανισμός της Wikipedia) αποκάλυψε το πενταετές στρατηγικό του σχέδιο που περιγράφει τις βασικές προτεραιότητες και τα ορόσημα που τέθηκαν από τον οργανισμό. Το εν λόγω σχέδιο αναπτύχθηκε μέσα από μια συλλογική προσπάθεια που ξεκίνησε το 2009 και συμμετείχαν περισσότερα από 1000 μέλη απ’ όλο τον κόσμο.

Οι κύριοι στόχοι της ομάδας μέχρι το 2015 είναι η σταθεροποίηση της τεχνικής, οικονομικής και οργανωτικής υποδομής του οργανισμού, η αύξηση του αριθμού των χρηστών και των συντακτών, η βελτίωση της ποιότητας των άρθρων καθώς και η ενθάρρυνση της καινοτομίας. Πιο συγκεκριμένα το Wikimedia Foundation θα προσπαθήσει να:

  • Αυξήσει τον συνολικό αριθμό των χρηστών στο 1 δισεκατομμύριο
  • Αυξήσει το όγκο των πληροφοριών στα 50 εκατομμύρια άρθρα
  • Βεβαιωθεί ότι οι πληροφορίες είναι υψηλής ποιότητας, αυξάνοντας το ποσοστό του υλικού που επανεξετάζεται στο 25%
  • Ενθαρρύνει τους αναγνώστες να συνεισφέρουν αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό συντακτών τον μήνα σε 200.000
  • Στηρίξει μια υγιή ποικιλομορφία στην συντακτική κοινότητα διπλασιάζοντας το ποσοστό των συντακτών γένους θηλυκού στο 25% και αυξάνοντας τον αριθμό των Global South συντακτών στο 37%

Πρόκειται για ένα φιλόδοξο σχέδιο αν αναλογιστεί κανείς τους τωρινούς αριθμούς της Wikipedia: Η ιστοσελίδα εξυπηρετεί 400-500 εκατομμύρια μοναδικούς χρήστες σε μηνιαία βάση και διαθέτει 18 εκατομμύρια άρθρα ανάμεσα σε όλες τις υποστηριζόμενες γλώσσες. Από τον Δεκέμβριο, η ιστοσελίδα είχε περίπου 80.000 ενεργούς συντάκτες.

 

01/03/2011 - Mouse Potato / adslgr.com με πηγή από techspot.com

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;