Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

sony vs lg

Η δικαστική διαμάχη μεταξύ της Sony και της LG έχει οδηγήσει στην διαταγή των αρμοδίων στα Ευρωπαϊκά τελωνεία να κατάσχουν φορτία από PlayStation 3.

Οποιοδήποτε νέο PS 3 εισέρχεται στην Ε.Ε. θα πρέπει να κατασχεθεί για τουλάχιστον 10 ημέρες. Εάν -δε- επεκταθεί η απόφαση του αστικού δικαστηρίου στη Χάγη, κάτι τέτοιο θα σήμαινε ότι οι κονσόλες θα αρχίσουν να εξαφανίζονται -λόγω έλλειψης- από κεντρικά καταστήματα.

Η διαφωνία που θα μπορούσε να έχει επιπτώσεις σε χιλιάδες πιθανούς gamers εστιάζει στη Sony που παραβιάζει, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της LG, τη χρήση της τεχνολογίας blu-ray που ανήκει στην τελευταία.

Η ιαπωνική εταιρία πιθανόν να απευθυνθεί στο Γραφείο Ευρωπαϊκών Ευρεσιτεχνιών ώστε να άρει την απαγόρευση. Παρομοίως, η LG θα μπορούσε να απευθυνθεί στο ίδιο γραφείο και όχι μόνο να επεκτείνει την απαγόρευση αλλά και να ζητήσει την καταστροφή των PS 3.

Εάν αποφασιστεί οτι η Sony καταχράται τις ευρεσιτεχνίες της LG, θα μπορούσε να αναγκαστεί να αποζημιώσει το νοτιοκορεατικό κατασκευαστή για κάθε PS 3 που έχει πουλήσει σε όλο τον κόσμο, πράγμα που θα μπορούσε να κοστίσει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.

Οι ευρωπαϊκές κονσόλες συσσωρεύονται στις ολλανδικές αποθήκες εμπορευμάτων έως ότου υπάρξει σαφής κατάληξη.

Η LG δύναται επίσης να εμποδίσει την κυκλοφορία PS 3 στις ΗΠΑ δεδομένου οτι έχει καταθέσει αίτημα στην διεθνή επιτροπή εμπορίου των ΗΠΑ για να διερευνηθεί η χρήση blu-ray στα PS 3.

Οι δύο γίγαντες της τεχνολογίας εμπλέκονται σε άλλες επτά ξεχωριστές και περίπλοκες διαμάχες, σε μια από τις οποίες η Sony Προσπαθεί να εμποδίσει την εισαγωγή στις ΗΠΑ των smartphones της LG.

Η Sony έχει πουλήσει περισσότερα από 3 εκατομμύρια PS 3 στο Ηνωμένο Βασίλειο από την έναρξή της κυκλοφορίας τους, το Μάρτιο του 2007. Με βάση το παραπάνω, φαίνεται πιθανό να έχει ένα απόθεμα περίπου 6.500 PS 3 στη Γερμανία και 10.000 στο Ηνωμένο Βασίλειο ενώ σύμφωνα με την Guardian τα αποθέματα των PS 3 θα μπορούσαν να εξαντληθούν σε δύο με τρεις εβδομάδες αν δεν αρθεί η απαγόρευση εισαγωγής τους.

 

01/03/2011 - BlindG / adslgr.com με πηγή από thenextweb.com

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;