Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

Ο ψηφιακός άνθρωπος στην ψυχιατρική κλίνη...

Ο ψηφιακός άνθρωπος στην ψυχιατρική κλίνη...

Την 1η Απριλίου 2011 διεξάγεται στην Θεσσαλονίκη τριήμερο επιστημονικό συνέδριο με θέμα τον προβληματισμό επιστημόνων από πολλούς τομείς σχετικά με τις συνέπειες της χρήσης της τεχνολογίας στην σύγχρονη εποχή και στόχο την θωράκιση και ενδυνάμωση του επονομαζόμενου «ψηφιακού πολίτη». Διοργανώνεται από την Ελληνική Εταιρεία Μελέτης της Διαταραχής Εθισμού στο Διαδίκτυο.

Μεταξύ άλλων, θα καταθέσουν τις γνώσεις τους επιστήμονες όπως η Δρ. Kimberly Young, ως ειδικός σε θέματα εθισμού στο Διαδίκτυο, ο Δρ. Stefano Pallanti σχετικά με τον παθολογικό τζόγο και τις συμπεριφορικές εξαρτήσεις και ο Δρ. Απόστολος Γκουτζίνης σχετικά με την ασφάλεια διαδικτυακών συναλλαγών.

Η συμμετοχή στο συνέδριο κοστίζει από 60 ευρώ (φοιτητές) έως και 250 ευρώ (ιατροί). Ενδιαφέρον είναι ότι θα διεξαχθούν έξι εκπαιδευτικά σεμινάρια, περισσότερες πληροφορίες για τα οποία θα βρείτε στο δικτυακό τόπο της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης της Διαταραχής Εθισμού στο Διαδίκτυο.

Η Ελληνική Εταιρεία Μελέτης τονίζει ότι ο εθισμός στο Διαδίκτυο δεν αποτελεί αναγνωρισμένη ψυχιατρική διαταραχή στα ταξινομικά συστήματα των ψυχικών νόσων. Αποκτήστε τις βασικές γνώσεις σχετικά με το θέμα από το δικτυακό τόπο της hasiad.gr

Είναι το παιδί μου εθισμένο στο Διαδίκτυο;
Από εκεί, αντλούμε ενδεικτικά την πληροφόρηση ότι πολλοί είναι οι γονείς που ανησυχούν ότι τα παιδιά τους κάνουν υπερβολική χρήση του Διαδικτύου.

Οι συνηθέστερες ενδείξεις που θα πρέπει να θορυβήσουν τους γονείς σχετικά με τη χρήση του Διαδικτύου από τα παιδιά είναι οι εξής:

  1. Υπερβολική κούραση, ημερήσια υπνηλία.
  2. Πτώση της σχολικής επίδοσης.
  3. Παραμέληση άλλων αγαπημένων δραστηριοτήτων.
  4. Κοινωνική απόσυρση.
  5. Ανυπακοή, εκδραμάτιση, ευερεθιστότητα.

Παιδιά που παρουσιάζουν τρεις ή περισσότερες από τις παραπάνω ενδείξεις, ενδεχομένως αντιμετωπίζουν πρόβλημα εθισμού στο Διαδίκτυο. Πρέπει να σημειωθεί όμως ότι τα παραπάνω σημεία δεν είναι ειδικά για τον εθισμό στο Διαδίκτυο και μπορεί να αποτελούν ενδείξεις κατάχρησης αλκοόλ ή κάποιας άλλης ψυχοδραστικής ουσίας.

 

04/03/2011 - tech.in.gr

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;