Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

Radeon HD 6990

Ιδιαίτερα στον κόσμο των καρτών γραφικών, οι πολλαπλοί πυρήνες είναι κάτι που ανήκει στο… παρελθόν. Τώρα πια, από ό,τι φαίνεται, το νέο trend των δύο μεγάλων AMD και Nvidia είναι οι πολλαπλές κάρτες γραφικών, οι οποίες «πακετάρονται» σε μία, αν και οι απαιτήσεις για ψύξη και παροχή ρεύματος τείνουν να φτάσουν στα παροιμιώδη επίπεδα των πυρηνικών εργοστασίων…

Η AMD, λοιπόν, επέδειξε τη νέα κάρτα γραφικών η οποία θα αποτελέσει και τη ναυαρχίδα της, την αποκαλούμενη Radeon HD 6990. Παρεμπιπτόντως, η κάρτα, σύμφωνα με πηγές του Διαδικτύου, είναι μεγαλύτερη από ένα φύλλο Α4. Οπως και να ’χει, η 6990 έδειξε ήδη για λίγο το παρουσιαστικό της ενώ η κύρια αντίπαλός της από την Nvidia, GTX 590, φημολογείται πως θα παρουσιαστεί στο event της εταιρείας κατά τη διάρκεια του PAX East 2011.

Τα χαρακτηριστικά για την κάρτα της Nvidia υπολογίζονται στους 1024 CUDA πυρήνες, 3G Bonboard RAM με dual 384-bit memory controllers και 3 DVI υποδοχές για 3D Vision Surround gaming και άλλες τέτοιες παρεμφερείς δραστηριότητες.

Οι επίδοξοι extreme gamers θα χρειαστεί να περιμένουν για άλλες δύο βδομάδες μόνο αφού το PAX East σήμερα 11 Μαρτίου, οπότε και θα γίνουν οι παρουσιάσεις σχετικά με τις κάρτες αυτές.

Ας ελπίσουμε πως μαζί με τις επιδόσεις που προφανώς θα εκτιναχθούν στα ύψη, δεν θα γίνει το ίδιο και με την τιμή, αν και πολύ το φοβόμαστε...

 

01/03/2011 - Νίκος Βεντουράκης / protothema.gr

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;