Διαφήμιση
( 0 ψήφοι )

warner bros to offer movie rentals on facebook

Πρόκειται για την πρώτη συμφωνία που σύναψε το κοινωνικό δικτύο με μεγάλο κινηματογραφικό στούντιο και τα περισσότερα από 600 εκατομμύρια μέλη του διεθνώς θα μπορούν πλέον να παρακολουθούν αρκετά από τα φιλμ που θα διατίθενται σταδιακά σε αυτό.

Πρόκειται για μια πειραματική κίνηση, σύμφωνα με τη  Warner, θυγατρική της Time Warner Inc, και εκτιμάται ότι η συμφωνία δημιουργεί μια πολλά υποσχόμενη πηγή νέων εσόδων για το κοινωνικό δίκτυο.

To Facebook, το οποίο μέχρι στιγμής βγάζει τα περισσότερα χρήματά του (σε ποσοστό πάνω από 90%) μέσω online διαφημίσεων, σύμφωνα με το Γαλλικό πρακτορείο και το Ρόιτερ με την συμφωνία που σύναψε, θα παίρνει το 30% των εσόδων.

Οι χρήστες του θα μπορούν να πληρώνουν για να δουν την ταινία, χρησιμοποιώντας το “Facebook Credits”, ένα ψηφιακό νόμισμα που μέχρι τώρα χρησιμοποιείται σε πάνω από 400 παιχνίδια (games) και άλλες εφαρμογές του κοινωνικού δικτύου.

Αρχικά η υπηρεσία παροχής πλήρων κινηματογραφικών ταινιών (streaming) θα είναι διαθέσιμη μόνο για μέλη του Facebook στις ΗΠΑ.

Η κίνηση αυτή του Facebook δημιουργεί πλέον ανταγωνισμό σε προϋπάρχουσες επιχειρήσεις ενοικίασης online βιντεοταινιών και τηλεοπτικών σειρών όπως η Netflix, ενώ ανάλογες online υπηρεσίες προσφέρουν η Apple μέσω του iTunes, η Amazon, το Hulu, το YouTube κ.α.

Η ενοικίαση θα κοστίζει 30 Facebook Credits ή 3 δολάρια και θα επιτρέπει την παρακολούθηση της ταινίας απεριόριστες φορές για 48 ώρες.

Η πρώτη ταινία που θα είναι διαθέσιμη στην σελίδα της Warner στο Facebook, θα είναι ο «Σκοτεινός Ιππότης» του Κρίστοφερ Νόλαν, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλοι τίτλοι στο άμεσο μέλλον.

Οι χρήστες του Facebook θα μπορούν να σχολιάζουν τις ταινίες και να συνεχίζουν να επικοινωνούν με τους φίλους τους, την ώρα που βλέπουν την ταινία.

 

09/03/2011 - ΑΠΕ-ΜΠΕ / enet.gr

δημοψήφισμα

Νέα επικαιρότητας: Ποιότητα ή ποσότητα;